Sei assistenti sociali su dieci si rifiutano di rispettare le leggi sulla segnalazione

https://omni.se/sex-av-tio-socialsekreterare-vagrar-folja-angiverilag/a/wgrBmo

di MingWree

7 Comments

  1. MingWree on

    > Två av tre socialsekreterare är helt emot regeringens förslag om informationsplikt, den så kallade angiverilagen. Det visar en enkät som Akademikerförbundet SSR har gjort, rapporterar TV4 Nyheterna.

    > Lagförslaget, som går ut på att offentliganställda blir skyldiga att anmäla papperslösa till polisen, har mött skarp kritik. I undersökningen svarar sex av tio socialsekreterare att de inte kommer att följa lagen om den blir verklighet, oavsett vad påföljden blir.

    > Heike Erkers, ordförande för Akademikerförbundet SSR, säger till TV4 att lagen kommer bli ”en katastrof för svensk socialtjänst”.

    > Våra medlemmar står upp för den yrkesetik som professionen vilar på och kommer också ta de konsekvenser som behövs, säger hon.

  2. Ghaith97 on

    Bra. Det är polisens och migrationsverkets ansvar. De får sköta sina arbetsuppgifter själva. Tänk om regeringen också hade bestämt att det är ditt jobb som snickare eller restaurangarbetare att angiva folk.

  3. remove_snek on

    Dags att hitta nytt jobb om man som offentligt anställd väljer att inte följa lagar gällande just offentligt anställda, oavsett vilken grund man har för beslutet.

    Jag skulle gärna sluta betala skatt och följa lagen ochså, men tror knappast det vore populärt hos pappa staten.

  4. enfaldig on

    Det funkar inte att offentligt anställda kan välja och vraka vilka lagar de kan eller inte ska följa. De som arbetsvägrar för få sparken med omedelbar verkan.

  5. Hestian_wife on

    Ja, antingen följer man lag och fäller hellre än friar (slentrianmässigt anmäler alla) eller så byter alla jobb, även om det kan innebära att det finns några enstaka stackare som får femtielva extra klienter…

    Har svårt att tro att särskilt mycket kommer att förändras.

Leave A Reply