8 Comments

  1. SpudroSpaerde on

    Känns ju högst okontroversiellt att arbetsgivaren följer upp på detta med varningar. Låter som gravt undermåliga förutsättningar på arbetsplatsen, som väntat i äldrevården.

  2. Radstrom on

    Undrar vad som händer om någon av de boende skulle ramla och ett tvåpersonslyft behöver utföras om ingen får lämna sin post.

  3. kindacheguevara on

    Vilken konstig rubriksättning. Det bör ju vara
    “Undersköterskor brast i sitt ansvar – lämnade svårt sjuka för att äta tårta”

  4. Mr_Madrass on

    Ok, låt mig vara djävulens advokat då. Boendet skall ha bemanning 24/7. Vad händer om en vårdtagare går ut och lyckas omkomma under dessa 15-20 minuter? Den chefen som lät det hända skulle nog ha en jäkla ångest. Arbetstagaren kan inte bestämma sig för att åsidosätta regler för att de vill, hur goda anledningar de än har. Sen är det ett jävligt samhälle där vi inte kan unna dessa människor en jäkla fika någon gång där bemanning är god nog att det fungerar. Folk har dött i precis dessa situationer så en varning kan behövas men ge personalen umgänge för guds skull.

  5. Måste säga att jag är väldigt glad att jag inte jobbar inom vården längre.

  6. bitterologist on

    Märklig vinkel, det finns ju gott om jobb där man inte kan ta paus efter eget huvud. Testa att ta det här scenariot och byt ut ”vårdbiträde”mot ”lågstadielärare” eller ”häktesvakt” – har man tillsynsansvar kan man ju inte ta paus alla samtidigt, det säger ju sig självt. Sedan låter det i och för sig märkligt att de inte skulle ha pauser överhuvudtaget på ett helt arbetspass.

  7. Knashatt on

    Det enda som är fel är hur cheferna har styrt upp personalens arbetsmiljö.

    Kan du inte vara ifrån 15 minuter för en liten fika när alla har larmen med sig är felet inte att dom tar 15 minuter fika.
    Felet är cheferna som inte förstår verkligheten och hur människor fungerar.

    Fy fan för sådana äckliga människor till ”chefer” 🤮

Leave A Reply