Dure critiche a Ruben Östlund: “Idiota politico”

https://www.svt.se/kultur/hard-kritik-mot-ruben-ostlund-politisk-idiot

di cr4zyt0e

5 Comments

  1. Reinmaster101 on

    Rubens eget försvar i slutet av artikeln var så in i helvete efterblivet så finns ingen anledning överhuvudtaget att försvara honom. Från något håll. Oavsett vilken tanke han eventuellt kan ha haft för att delta i detta. Ryssvänlig idiot.

  2. GorillaVampire on

    Jag kan erkänna att jag inte är superinsatt i frågan men generellt är jag tveksam till att man förväntar sig att privatpersoner och företag ska bojkotta vissa länder när vi samtidigt inte politiskt inför sanktioner mot dessa länder. För min del är det inte uppenbart här vad skillnaden är mot idrottare som till exempel deltar i tävlingar eller galor i Saudi Arabien, Qatar, Kina, Egypten, etc. (oändligt med diktaturer), eller tv-bolag som väljer att sända dylikt från sådana länder.

  3. BenefitNeat1875 on

    >Organisationen har bojkottats av ledande filmskapare, på grund av censur och statlig inblandning i filmpolitiken.

    Vi har också haft statlig inblandning i filmpolitiken. Tills för något år sedan var 50% av allt statligt filmstöd öronmärkt till kvinnliga regissörer och de filmer som fick stöd skulle uppnå ett antal krav angående jämställdhet, mångfald, rätt värderingar o.s.v.
    Så vi hade påtvingade woke-filmer under många år i Sverige.

  4. Meadowflow on

    Helt ärligt att bojkotta är också en typ av censur, är det inte bättre att vi använder den kraft vi har möjlighet till att försöka påverka de som vill censurera genom att vi deltar? Annars har man ju redan gett upp kampen/hoppet genom att låta dem hålla sig på sin kant utan något som helst ifrågasättande.

    Nu har jag ingen inblick i dessa titlar, men vill inte en filmskapare vara oberoende av sånt här dravel? Om så inte är fallet så är det väl viktigare att analysera budskapet och dess verkliga mening istället för att bojkotta pågrund av att det eventuellt är “stötande” eller “obekvämt”? Då är man ju precis likadan själv rent politiskt.

    Det känns lite “fight fire with fire”.

Leave A Reply