Sento solo luoghi comuni vuoti come "non ne vale la pena" "vale la pena vivere la vita". Non ho mai ricevuto consigli concreti.

Sono entrato mente.se e mi ci è voluto un giorno per raggiungere la loro chat. Una volta arrivato, sentivo che potevo ancora descrivere abbastanza bene la mia situazione, ma non ho ricevuto alcuna risposta.

Hanno semplicemente detto: fai una passeggiata e chiama il centro sanitario. Non mi hanno nemmeno detto come contattare il centro sanitario e cosa dire.

Ho ripetuto che volevo un consiglio adeguato sulla mia situazione. Alla fine mi sono arrabbiato e ho chiesto se stavo parlando con un bot chatgpt.

Poi hanno cancellato la chat.

Non ho contattato l’assistenza sanitaria perché ho paura di finire in coda e poi di non essere nemmeno preso sul serio quando arrivo.

Finns det ens någon vettig självmordshjälp?
byu/Carolus__Flex insweden



di Carolus__Flex

5 Comments

  1. Chanzui91 on

    Beroende på var du bor så finns det psykiatrisk akut på många sjukhus, det ska vara som vilken akut som helst, känner du att det är för mycket så börja med det och be om hjälp.

    Vårdcentralen är inte byggd för saker där du behöver hjälp direkt. Vet tyvärr inte inte hur några resurser kring detta fungerar eller vilka som är bra att ha att göra med.

    Om det du känner inte är brådskande eller akut så kan du kontakta akuten för att boka tid hos en samtalsterapeut, tror det är där man börjar med psykiska problem och dem kan sedan skriva remiss vidare. Är en lång process, tyvärr!

  2. AhCrapItsYou on

    Svar nej.
    Antingen blir du van vid tanken att någon hjälp utifrån inte finns och accepterar läget, gör precis vad du vill och slutar bry dig om vad andra kan tycka, eller så stångar du ett tåg.

  3. Vet du varför du mår dåligt? ( Och menar inte för att då kan du lösa det, jag vet varför jag mår dåligt men kan inte göra något åt det).

    Dessa är lite tips på saker du kan testa, inte samtidigt såklart det blir lite mycket:
    Byta jobb

    Börja träna

    Nya hobbys dans tillexempel

    Flytta till en annan stad

    Försöka skaffa nya vänner.

    Gå hos kurator

    Gå hos privat psykolog

    Gå hos samtalsterapeut

    Gå hos psykiatrin

    Testa olika mediciner

    Utreda för diagnos

    Gå med i föreningen

    Flytta till egen lägenhet

    Bo inneboende

    Flytta tillbaka till föräldrar

    Resa utomlands

    Läsa bok

    Läsa filosofi

    Gå promenad

    Äta bättre

    Vissa saker kanske är supersvårt men testa något och byt om det inte fungerar.
    Det viktigaste är nog ändå att försöka ta reda på vad som går att påverka och vad som inte går att påverka, och det kan behövas proffs stöd om du inte har bra bekanta som kan hjälpa till att placera och identifiera tankar.

    Är det något tillfälligt som tynger dig finns det stor chans att lösa det och har det alltid varit så, kanske något av dessa eller tillslut alla dessa tips vara till lite hjälp.

  4. Knut-Kragballe on

    Jag skall självt testa tjänsten Mindler för lätt och snabb access till psykolog. Det var ett helsike att försöka få till det via vården så jag tänkte att 100kr kan det vara värt att se om det funkar.

    Har min tid på fredag så kan inte ge ett utlåtande än. Men kan ge det som förslag för att testa något.

Leave A Reply