Sei d’accordo con il servizio clienti di Skånetrafiken?

https://i.redd.it/ss1a8dj838id1.jpeg

di MuckyHornet

15 Comments

  1. MuckyHornet on

    Skånetrafikens kundtjänst skriver att det är tillåtet för vanliga resenärer att spela videos/musik på högtalaren och det är upp till andra resenärer att ta “eget ansvar” och be personen att sänka. Vad tycker ni om Skånetrafikens policy?

  2. speediegq on

    Idioti, eftersom svenskar aldrig kommer att gå så långt även om det är störigt som in i helvete. Personen måste då inte heller faktiskt sänka heller, eftersom det är tillåtet. Skånetrafiken måste vara det sämsta resebolaget i södra Sverige.

  3. ken_griffin_aka_mayo on

    Är mest sur på att kundtjänsten inte riktigt reagerade på att du skrev “tillåtit”.

  4. TheOnionKnigget on

    Ja, jag håller med deras kundtjänst, då de endast gett dig objektiva och sanna svar. I tyst kupé finns ytterligare restriktioner, men annars så är det inte förrän det blir någon form av “störande av allmän ordning”-lagbrott som de bör inskränka på folks möjligheter att göra ljud.

    Inte för att jag gillar det när folk spelar musik på kollektivtrafiken (ett problem jag upplever från andra på internet ungefär 100 gånger oftare än i verkligheten), men för att jag inte tycker det bör förbjudas för det.

    Åker jag kollektivtrafik med sällskap samtalar jag oftast, vilket absolut kan störa vissa medresenärer, men jag tror inte att jag pratar onödigt högt för det mesta. Hade känts aningen kontrollerande om jag då blev tillsagd att jag inte får hålla en konversation. Man hade dessutom inte kunnat åka tåg med småbarn, eller personer med vissa funktionsvariationer som leder till svårigheter att reglera sin ljudvolym.

    Åker jag kollektivtrafik själv har jag hörlurar i 99% av fallen och störs därmed inte av omgivningen, kan rekommendera det!

  5. Traditional_Fee_1965 on

    Även om jag hade velar se ett förbud. Så måste man u erkänna att det hade vart omöjligt att upprätthålla något sånt förbud. Busschauffören bör definitivt inte behöva blanda sig i sånt. Och vad finns kvar? Väktare? Njae det får bli som kundtjänsten säger, ta tag i det själv. Om vi inte säger ifrån så händer inget, och då blir det helt enkelt “okej”. Var förändringen du önskar eller så får du helt enkelt knyta näven i fickan och gnälla om det på reddit.

  6. crywankforever on

    Jag förstår att det är jobbigt, det tycker jag också, men jag vet inte hur Skånetrafiken rent praktiskt skulle kunna se till att passagerare *inte* spelar musik? Busschaufförerna har fullt upp med att köra, tågvärdarna har ansvar för flera vagnar.

  7. _StareIntoTheSun_ on

    Jag har sagt till sådana människor flera gånger, men rätt vad det är resulterar väl det i att man får en kniv i magen eller ansiktet bortskjutet.

  8. Fullt rimligt. Samma policy som att folk som rånar affärer inte stoppas av personalen. Utgör onödig risk för företaget och anställda. Ska de anlita säkerhetsvakter på alla bussar som knuffar ut folk som använder högtalare? Kommer inte hända. Ska de kräva att busschaufförerna hanterar det? Kommer inte hända.

    Vi kommer fortsätta ha näven i fickan och tåla det. Problemet kommer troligvis inte lösa sig själv heller med tanke på den kulturella utvecklingen. De flesta som beteer sig så här kommer vara rätt unga, så vi kan lösa det på 20 år om vi helt ändrar hur vi uppfostrar barn i skolan (för många föräldrar är värdelösa på det). Det kommer inte heller ske för lärare har ganska lite att säga till om och det finns väldigt lite respekt för lärare. Det var iaf min upplevelse.

  9. monoblackmadlad on

    Sjukt rimligt av dem. Du får väl be snällt eller skaffa bättre hörlurar

  10. BanverketSE on

    Rimligt.

    Har du sett hur aggresiva många människor blir när de utvisas när de inte har biljett?

    Skånetrafiken och trafikleverantörerna vill inte våga satsa livet i sådant skit särskilt om de vet att de är ensamma.

    Det krävs kulturändring. Demokratin ska bestämma. **Alla** passagerare ska utföra grupptryck mot passageraren.

  11. NoveltyEducation on

    Ja 100%, det finns tysta avdelningar, där gäller andra regler. I den vanliga delen av tåget får man låta och spela musik, så länge det inte stör någon. Vad som räknas som störande är individuellt, men om du ber någon sänka ljudet och de därefter vägrar så kan det anses vara störande och möjligheten förargelseväckande beteende.

  12. macbanan on

    Jag tycker det är rimligt att inte införa strika regler som det inte finns folk som ser till efterlevs.

    Busschauffören får själv avgöra vad som är störande, och så får blängande och arga blickar från medresenärer sköta resten.

  13. Threaditoriale on

    Det är inte upp till Skånetrafiken.

    Normalt hyfs och sunt förnuft gäller. Spela inte så det stör andra. Om någon spelar och det stör dig, säg till. Man förväntas då stänga av. Hjälper inte det, säger man till chaufför eller tågvärd.

    Går man utöver det vanliga, till exempel med överdrivet hög musik eller stötande text, kan det bli fråga om brottsligt beteende, i vilket fall det är en polisiär fråga och inte en fråga främst för Skånetrafiken.

    Skånetrafiken har mig veterligen inga egna ordningsvakter på sina bussar, men jag tror att chaufförer och tågvärdar är befogade att avvisa resenärer med stöd av ordningslagen om de stör andra resenärer. Om de kommer göra det är en annan femma. Det är inte riktigt så att de har utbildning, träning, utrustning eller kroppshydda att fysiskt konfrontera alla sorters resenärer.

Leave A Reply