Il piano: più persone cercheranno soldi per tornare

https://omni.se/planen-fler-ska-soka-pengar-for-att-atervanda/a/gwdLmJ

di MingWree

10 Comments

  1. MingWree on

    > En statlig utredning föreslår att fler som invandrat till Sverige ska kunna söka bidrag för att frivilligt återvandra. Det rapporterar TT med hänvisning till ett pressmeddelande från regeringen.

    > Även personer som blivit svenska medborgare och anhöriginvandrare ska kunna söka bidraget.

    > Det är bra att de som frivilligt vill återvandra erbjuds stöd, bland annat genom ekonomiskt bidrag. Stödet har däremot inte varit en prioriterad fråga under många år, vilket har inneburit att få har känt till det, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard i en kommentar.

  2. MingWree on

    Ser ni det som något positivt eller negativt att Sverige nu börjat utveckla en mer omfattande återvandringspolitik? Vad tycker ni?

  3. OhNoOhNoYouFuck on

    Finns en stor risk att det blir en tur- o returbiljett av det hela. Åka tillbaka, bränna pengarna o sen åka hit igen för att få access till ATM’n igen.

  4. Det är positivt men jag tror inte att det kommer påverka nämnvärt, skulle vara intressant att veta om det går att fejka en återinvandring och bara ser pengarna som en semesterbonus

  5. UrDadMyDaddy on

    Låt mig veta när man börjar förhandla om internationella avtal och konventioner som bakbinder oss.

  6. Death_Dimension605 on

    Hur många gånger får man flytta fram o tillbaka?

  7. Traditional_Fee_1965 on

    Önskvärt, men tror aldrig att man kommer få det att funka. Vilka är det främst man vill få ut? Jo de som inte anpassat sig samt de som inte lyckats få jobb efter 10 år trots otaliga insatser. Men varför skulle den gruppen vilja flytta? Här får de bidrag nästintill kravlöst, de behöver inte lära sug Svenska för att funka i sen vardag. Landsmän? Många lever ju omgiven av dom. Så även om jag hoppats att detta skulle funka, så ser jag inte hur det någonsin skulle funka. Många av länderna man flytt ifrån har ju lugnat ner sig, sen så har vi ju även en stor grupp som bara är här av ekonomiska skäll. Nä jag tror inte nåt sånt här funkar, och helt ärligt så rundar man bara ämnet. Visa skulle inte få vara bör överhuvudtaget, varför ska det vara ett val? Integration/assimilation, Svenska och hitta ett jobb har man inte uppfyllt det så ser jag inte varför vi ska runda ämnet.

  8. BiguzDickuz on

    Ganska korkat förslag om det är 40k vi pratar om. Jag kan säga att exakt 0 person kommer acceptera det, eller de som gör det blir för att utnyttja systemet, får semestrar och kommer tillbaka på ett sätt eller annat.

    Det hade varit intressant med 10x den summan men var fan skulle staten få de pengarna ifrån? Lika bra att låta dem jobba och betala skatt istället för att betala ut gratis pengar.

  9. Nice. Nån får betala mig att flytta tillbaka till Örebro från Stockholm.

Leave A Reply