Suggerimento S: distribuire opuscoli sulle bande

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jbr7pm/kl-10-00-s-haller-presstraff-om-gangkriminaliteten

di MingWree

18 Comments

  1. MingWree on

    > På en pressträff uppmanar Socialdemokraterna regeringen till två drag mot gängen:

    > Be polisen resa runt i klassrum och dela ut broschyrer om gängen.

    > Under onsdagsförmiddagen höll Socialdemokraterna en pressträff om de kriminella gängen och dess rekrytering. Där medverkade Teresa Carvalho, vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet.

    > Socialdemokraterna meddelar två förslag som man vill att regering genomför. Det ena att polisens informationsblad ”Gängsnacket” ska delas ut för att informera om gängkriminaliteten. Och det andra att polisen ska resa runt i landets klassrum för att informera ungdomar.

    > Vi måste öka den allmänna kunskapen om vad konsekvenserna kan bli för den som dras in. Och unga måste varnas för gängen, på samma sätt som vi alltid varnat för fula gubbar, säger hon.

    > Hon säger också att S och regeringen ofta är överens om de repressiva delarna.

    > Socialdemokraterna har sedan tidigare föreslagit en särskild utskrivningsprövning. Den ska inte vara tidsbestämd utan var sjätte månad ska det prövas om den unge riskerar att begå fortsatt brottslighet.

    > Det skulle göra stor skillnad, för dagens system med max fyra år på Sis-hem är uppenbart orimligt, säger Teresa Carvalho.

    > Men samtidigt menar hon att längre straff inte räcker för att knäcka gängen.

    > Man måste också stoppa nyrekryteringen, men där har inte regeringen någonting att komma med.

    > Bakgrunden till de två initiativen menar S är att mer behöver göras för att för att förebygga att unga dras in i kriminaliteten.

    > Omedelbart ska polisen få i uppdrag att besöka klassrum för att berätta om gängen och hur de rekryterar. Vi måste höja barn och unga motståndskraft.

    > Vi vill också att regeringen ser till att informationsbladet ”gängsnacket” skickas ut till samtlig svenska hushåll med barn i skolåldern, fortsätter hon.

  2. enfaldig on

    Ganska lamt förslag av S. Polisens tid kan väl användas mer effektivt än att dela ut broschyrer i skolorna.

  3. Ok_Group115 on

    Att detta partiet fortfarande får runt 1/3 av alla röster förbryllar mig.

    De lever på gamla meriter, de som styr partiet idag hade aldrig kommit nära toppen av S a la 1960

  4. AnsertLik on

    Onödigt och kommer inte leda till något annat än slösade resurser.

    Vad hoppas de att detta ska göra? Blivande kriminella problembarn kommer helt enkelt kasta broschyren i papperskorgen och vanliga elever kommer inte bry sig eftersom alla normala vet ju att gängen är värdelösa idioter.

    Bättre spenderade pengar kunde läggas på besök från ex-medlemmar i gäng som kan berätta om sina erfarenheter. Inte fan kommer poliser kunna övertyga problembarnen (som romantiserar gängen och därmed är anti-polis) att gängen är usla.

  5. Espressodimare on

    informationsbladet ”gängsnacket” 

    Kände ryggdunkarna.

  6. gonnahike on

    Verkar rimligt. Öka förståelsen och lär föräldrar uppmärksamma på signalerna när barnet börjar glida

  7. Det kommer ha samma effekt som när polisen reste runt i landet och pratade om dödsdrogen.

  8. Jag har ingen åsikt om huruvida dessa förslag kommer hjälpa eller inte, är inte tillräckligt insatt i polisens förebyggande arbete, men märker att nästan alla i den här tråden misstolkar vad som faktiskt föreslås.

    Förslaget är inte att polisen ska åka runt och dela ut broschyrer i landets skolor. De ska föra samtal med elever som löper risk att ansluta sig till gängen, OCH broschyrer ska skickas ut till hushåll med barn i riskgrupp. I mina öron låter inte det som något verklighetsfrånvänt förslag, men sedan kan såklart den påstådda effekten diskuteras.

  9. theexpanding on

    Ja, vilket bra förslag. Varför inte ännu fler broschyrer. Ex:

    -till dig som ägnar dig åt bidragsfusk

    -innan du kastar ut din dotter från balkongen

    -i Sverige är det förbjudet att kasta Sten på polisen

    -knarklangare är ett dåligt yrke, saknar kollektivavtal

    -så köper du bussbiljett (försök undvik att slå busschauffören i den mån det går)

    -det är bättre att slå nån än att mörda, men vill du mörda ändå – åk till Danmark

  10. Carnelian-5 on

    Om kriget kommer var effektfull.

    Som isolerat förslag kanske inte något man hurrar entusiastiskt för men öka samhällets förståelse för kriminaliteten är viktigt. Mycket desinformation som går omkring.

  11. gravel3400 on

    Jag är verkligen inget fan av S, men varför tycker alla detta är så orimligt? Om vi har grov organiserad brottslighet i närsamhället så är det väl oerhört viktigt att vuxna som är närvarande på ett annat sätt än polis lär sig se tecknen, lära sig deras struktur och hur man ska agera, *framförallt* för att undvika att ens barn i tidig tonår dras med i något. Det är ju även svenska barn i medelklassområden som hamnar i skiten nu, och det går sjukt snabbt. Vet flera stycken där jag bor.

    Jag har själv arbetat nära det, så jag är ganska bra på att se tecken, hålla mig undan potentiellt farliga situationer och hålla kolla på vad som försiggår i närområdet. Har dock uppfattningen att oerhört många icke-invandrade svenska föräldrar är väldigt naiva och alltid tror det bästa om folk. Antingen det eller så är de fast i nån sorts villapsykos där de inte vågar gå ut och allt och alla som inte bott i Sverige sedan dackefejden är gangsters. Det behövs verkligen mer information om detta.

    I t ex USA där kriminalitet rotat sig på liknande sätt i många städer de senaste 100 åren har sådana här initiativ på statlig nivå varit framgångsrika. Det handlar om att informera människor på en gräsrotsnivå så att medborgare också utgör en sorts mur för att den organiserade brottsligheten ska slå rot och inte vara välkommen. Både i invandrartäta och svenskmajoritetsområden. Information kan skapa en tillit i närsamhället som är väldigt effektiv. De allra flesta är trots allt inte kriminella. Det hindrar såklart inte för andra satsningar i polis och fd kriminella är ute och pratar i skolor. Allt behövs.

  12. blastrar on

    S är idag ett kånkelbär i svensk politik. man har inga egna idéer alls.

    härma v i sociala frågor, härma m i ekonomiska.

  13. Beautiful-Ad2209 on

    Trams, det enda som hjälper är en manifestation mot våldet. Vi säger tydligt Nej! till portsprängningar.

Leave A Reply