Vedi un conflitto casuale. Qualcuno aggredisce qualcuno, una donna viene picchiata da un uomo per strada, lui minaccia gli altri senza preavviso. Twitter ne è pieno e spesso vediamo persone che guardano passivamente. I commenti sono per lo più in stile "Dove sono gli uomini? Perché non fanno niente? Perché nessuno fa niente?"

Mi è venuto in mente con questo twittare dove un idiota butta giù a calci una vecchia dal suo posto sui mezzi pubblici.

Mi sono trovato in qualcosa di simile e non ho fatto nulla. Onestamente, mi sentivo una merda. Poi ho comprato lo spray per orsi, ma ho ancora dei sentimenti. Non sono un tipo offensivo

Puoi difendere qualcuno e prendere parte alle battaglie? Naturalmente, probabilmente difenderesti i tuoi parenti, ma che dire delle persone a caso? C’è un contesto importante, ma alcune cose sono fornite chiaramente.

Ste ochotny sa niekoho zastat a pobit sa ?
byu/Geralt_z_kundolapie inSlovakia



di Geralt_z_kundolapie

9 Comments

  1. Adept-Ball7511 on

    Len ak by som sa na utocnika citil. Ak by bola osoba v konflikte s 200 kg korbou, tak tej osobe nijak nepomozem ak tam pribehnem a utocnik ma jednou ranou posle k zemi. To radsej skusim najskor privolat policiu, a az ked budu na ceste, tak sa pokusit nejak cely konflikt deeskalovat, alebo utocnika aspon spomalit.

  2. ixixoxoxixixoxoxxixi on

    Záleží od situácie. Hlavne pri konflikte muž-žena sa Ti môže stať, že ťa potom začnú biť obaja. Mám s tým reálnu skúsenosť, nebol som v tom zaangažovaný, len som to s pobavením sledoval….

    Vo všeobecnosti treba mať v takýchto prípadoch na zreteli najmä vlastnú bezpečnosť. S nožom v bruchu nikomu nepomôžeš.

    Dnes už ľudia nemajú skúsenosti z krčmových bitiek a nevedia ako majú reagovať. Nebudem sem písať návody, lebo to cez internet nefunguje, ale skúsenosti s fyzických konfliktov mám.

  3. Prdvovetre on

    Casto si vsimam, ze na soc sietiach hlavne zeny komentuju ako by oni v podobnych pripadoch zasiahli. To znamena len, ze kto v takej situacii realne nebol nedokaze presne povedat ako sa zachova. Riadenie prebera adrenalin a instinkt.

  4. Available-Search-150 on

    Neviem sa dočkať. Keď si v práve ide bitka bez jediného slova ♥️. Nie jak kohútiky na parkovisku čo na seba pokrikujú.

  5. Nervous-Passenger701 on

    Treba vždy vyhodnotiť situáciu. Tým, že sa staneš obeťou aj ty nikomu nepomôžeš. Ale je treba sa zastaviť, zhodnotiť či sa dá niečo robiť-je to vyhrotené? sú v hre zbrane? máš po ruke niečo čo ti dá výhodu? vieš zásadne využiť moment prekvapenia? Bude ti obeť schopná asistovať v útoku? atď. A políciu môžeš zavolať asi vždy.

  6. HorrorSoftware on

    Problem s ludmi co opisujes je, ze maju velmi casto noze po vreckach a nemaju problem ich pouzit.

    Vyhybat sa konfliktom s nimi neni zbabelost, ale common sense… mozes vytocit 112 ked sa chces angazovat.

  7. liberalskateboardist on

    zalezi kto by bol utocnik. takemu zdenovi charovi sa s jeho vyskou rozhoduje najlahsie

  8. TheGrimMelvin on

    Záleží od situácie. Som žena takže do chlapa sa nepustím. Aj keď som zažila pár situácii, kedy mi to bolo trápne sa len pozerať. Ale proste proti chlapovi nemám šancu, hlavne keď je väčší. Aj keď žena posiluje a boh vie čo všetko, chlap je stále silnejší.

Leave A Reply