SJ cancella i treni notturni tra Göteborg e Umeå/Åre

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/sj-lagger-ner-nattag-mellan-goteborg-och-umea

di Particular-Spirit207

5 Comments

  1. thepublicsphere on

    “Inte lönsamt”, nej kanske för det är billigare att införskaffa och ta sitt privatplan än att köpa en enkelbiljett av SJ.

  2. TheRezyn on

    Jahapp det suger ju

    Åkte precis på den rälsen tur och retur över sommaren, men kommer inte heller sakna det. Ganska obekväm sittplats med brutalt starka lampor 24/7 och generellt dåligt flyt leder till sådant.
    Det tog alltså 16 timmar iväg och 13 timmar hem.

    Liggvagnarna är ju bra mycket rimligare men också dyrare än många har råd med tänker jag. Men det spelar ingen roll när tåg inte håller tid eller kvalité så att alla är berättigad återbetalning ändå

    Som vanligt är det ju tråkigt att något inte kan drivas som inte går med vinst, men alltså det har inte riktigt gjort insats för att göra resan bättre.

    Ännu värre om man har ännu ett byte av tåg innan gbg/uå

  3. Lägg ner hela skiten och subventionera flyg, buss och bil istället. Blir billigare och bättre.

  4. Så går det när man leker marknad med grundläggande infrastruktur. Då måste samhällsservicen vara ”lönsam”.

  5. SJ klagar på att det inte varit lönsamt, men samtidigt har det varit praktiskt taget omöjligt att boka sovplats (3-bäddars-kupé) Göteborg <-> Umeå.

    Vi har försökt i flera gånger per år att boka sovplats men det har alltid varit fullt så fort biljetterna släppts, så vi har fått ta flyget istället. Flyget kostar ungefär det samma och tar en bråkdel av tiden.

Leave A Reply