Ciò viene raramente analizzato dai media, né crea dibattiti o proteste, ma secondo me l’ideologia comunista non è neanche lontanamente più pulita di quella nazionalsocialista. Storicamente, entrambi hanno causato enormi sofferenze. Cosa ne pensi, perché in Svezia è giusto professarsi comunista? Perché il comunismo è così addomesticato qui?

https://www.reddit.com/gallery/1f0t6pr

di ben-jensen

10 Comments

  1. WiredLemons on

    Jag har sett folk gå på bussar klädda i en massa AFA-attiraljer. De borde inte få åka med, sedan kan polisen undersöka om de håller på med politisk terrorism.

  2. ServantOfNZoth on

    Vidrigt, som ideologi har kommunismen mer blod på sina händer, än nazismen.

  3. dkdkfjkf on

    Det är verkligen udda hur accepterat kommunism är i Sverige

  4. bagarenbengtsson on

    Kommunismen har orsakat minst lika mycket skada som nationalsocialismen, så är det. Skillnaden är att nationalsocialismen är rent ondskefull som ideologi. Nazisten anser att det finns människor som är mer värda och människor som är mindre värda. De som är mindre värda förtjänar inte att leva. Den som bekänner sig till nazismen bekänner sig automatiskt till denna tanke. Kommunismen som ideologi har inga sådana ondskefulla idéer även om kommunistiska diktatorer genom tiden har orsakat otroligt mycket lidande och om kommunismen inte fungerar i praktiken.

  5. Agreeable_Sport_7609 on

    Nazister och kommunister har samma låga värde i mina ögon.

  6. Armstrong7514 on

    Kommunism är en ganska stort term. Har både dåliga sidor och visa bra sidor. Vet dock inte varför det är så vanligt i sverige.

  7. Kommunismen har alltid haft ett långt mycket starkare stöd hos den kulturella eliten än nazismen. Det är ganska få personer som skulle säga att kommunismen är lika illa som nazismen, även om det objektivt kanske är sant om man räknar lik. Man kan ju fundera på varför det är så här och vad det innebär, det är en intressant diskussion att med någon. Personligen tycker jag att det är en bjälke i ögat för det västerländska samhället.

  8. prozapari on

    Eh… Nazismen är liksom ofrånkomligt ihopbunden med hat, fascism, antisemitism, allt vad det är.

    Kommunismen innefattar iallafall en viss andel som har någon utopisk ekonomi de drömmer om. Även om det i många fall har uttryckt sig väldigt illa när det använts av stater. Det finns inga nazister som bara vill ändra på ekonomin.

Leave A Reply