I nazisti svedesi scrivono in chat segrete sull’uccisione di Gunnar Strömmer (M)

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-nazister-skriver-i-hemliga-chattar-om-att-doda-gunnar-strommer

di FlowersPaintings

6 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [**SVT – Svenska nazister skriver i hemliga chattar om att döda Gunnar Strömmer**](https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-nazister-skriver-i-hemliga-chattar-om-att-doda-gunnar-strommer)

    >I hemliga chattar skriver svenska nazister om att döda justitieminister Gunnar Strömmer (M), kan Aftonbladet avslöja.
    >
    >En av nazisterna rättfärdigar ett mord – om det kan genomföras utan vittnen.
    >
    >Aftonbladet har tagit del av över tusen inlägg under flera veckors tid där medlemmar ur den terrorklassade organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) kommunicerar i interna chattar.
    >
    >**Inlägg om att döda justitieminister Gunnar Strömmer skrivs efter att han pratat om att begränsa föreningsfriheten för nazistiska och andra extrema sammanslutningar som begår brott.**
    >
    >”Inte finns vittnen”
    >
    >**Anders Jonsson, långvarig medlem i NMR, skriver att han är beredd att avtjäna livstid för mord på justitieministern.** Jonsson är tidigare dömd för flera fall av hets mot folkgrupp, samt ofredande och brott mot knivlagen.
    >
    >När Aftonbladet når honom vill han inte lämna någon kommentar.
    >
    >En annan NMR-medlem rättfärdigar ett mord av justitieministern med orden: ”… har man möjlighet och det inte finns vittnen så kör bara.”
    >
    >När Aftonbladet når honom bekräftar NMR-medlemmen att han uppmuntrat till dådet, men beskriver det inte som ”jätteseriöst”.
    >
    >Han tycker dock att landets ledande politiker ska kunna straffas.
    >
    >– De som haft den mest subversiva verksamheten ska i framtiden kunna dömas för det, absolut. Och hängas för det, absolut. Om de blir dömda av en folkdomstol.
    >
    >Experten: Inte brottsligt
    >
    >Aftonbladet har informerat Strömmer om chattarna. Han vill inte kommentera sin personliga säkerhet.
    >
    >– Däremot så arbetar våra myndigheter väldigt metodiskt mot all form av våldsbejakande extremism. Högerextremism, autonom vänster och våldsbejakande islamism, säger han till tidningen.
    >
    >Flera andra politiker får grovt hat riktat mot sig i chattarna, däribland Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson, Annika Strandhäll (S), Anders Ygeman (S) och Alice Bah Kuhnke (MP).
    >
    >Mårten Schultz, professor i civilrätt, forskare och lärare vid Stockholms universitet, bedömer att i princip inget av det som skrivits är straffbart, enligt Aftonbladet.
    >
    >Robin Andersson Malmros, biträdande föreståndare vid Segerstedtinstitutet och lektor i polisiärt arbete vid Högskolan i Borås, menar att inläggen i chattarna är ett tydligt exempel på en intern kamp mellan två sidor av rörelsen:
    >
    >– De som förespråkar revolutionärt våld, inklusive terrorism, och de som menar att det krävs ett bredare politiskt stöd för att fullborda det nationalsocialistiska drömsamhället. Det verkar som att terrorismklassningen och diskussionen om förbud triggat denna kamp, säger han till Aftonbladet.

    **Mer kontext, vilka är NMR?**

    [SR – Grafik: Här finns Nordiska motståndsrörelsen](https://sverigesradio.se/artikel/6583295)

    > I Sverige, Norge och Finland har Nordiska motståndsrörelsen (NMR) runt 250 aktiva medlemmar. Över hälften finns i Sverige. Enligt en kartläggning gjord av stiftelsen Expo

    [Här](https://sv.wikipedia.org/wiki/Nordiska_motst%C3%A5ndsr%C3%B6relsen#Brott_och_kopplingar_till_brott) är några av sakerna deras medlemmar har gjort:

    > Mord, två bombningar och bombförsök, mordbrand, vapenbrott, grov misshandel, skadegörelse, vandalism, olaga vapeninnehav, dopningsbrott, hets mot folkgrupp, olaga frihetsberövande, olaga tvång, olaga hot, stöld, rån, narkotikabrot, brott mot knivlagen, framkallande av fara för annan, knivöverfall, försök till dråp, besittning av stort antal vapen och sprängämnen, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, vapentillverkning, förberedelse till mord.

  2. Är ju ganska precis vad nazister står för, att ta makt med våld och eliminera meningsmotståndare. Svårt att bli förvånad.

    De skulle lagt till “i minecraft” efter varje uttalande.

  3. Maguire_018 on

    Värt att påminna nassarna och deras organisation är terrorklassade

  4. theexpanding on

    Kan vi inte kasta in de 500 värsta islamisterna i Sverige och alla NMR muppar i en ett stort rum och direktsända tillställningen?

    Ingen vill ju direkt ha dem till nåt och de flesta kommer förmodligen hamna i fängelse ändå. Underhållning och vinst för samhället. Dessutom får dom dö martyrdöden, vilket de förmodligen tycker är det finaste man kan göra.

    Win, win, win

  5. ThineMoistPantaloons on

    Tråkigt hur våra hemmagödda terrorister ligger så långt efter den importerade kriminaliteten. Två mordförsök och en sprängning bara idag, tror vi får steppa upp här om vi inte ska bli helt lämnade i dammet.

Leave A Reply