I partiti Tidö aumentano l’obbligo di riduzione e abbassano l’imposta sul carburante

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vantas-kommentera-hojning-av-reduktionsplikten

di X3rxus

8 Comments

  1. hallonlakrits on

    Ett till steg mot att skatteintäkter differentieras för vägslitage och trängsel, istället för det trubbiga med skatt på drivmedel. Vänta bara tills vägnätets brukare inte bekostar vägnätets kostnader själva.

  2. Santa9x19 on

    Låter som en bra plan.
    Jag har varit kraftigt emot reduktionsplikten, men så länge priset vid pump inte påverkas spelar det mindre roll. Hushållen kan fortsätta tanka.
    Regeringen fortsätter att tänka innan dom tar beslut och har hushållen med i planeringen. Kan man samtidigt göra miljövänliga val är ju det bra.

    Nu kommer man så klart höra media och oppositionen gapa om att men höjer reduktionsplikten och går emot sina löften, men den är ju fortfarande väldigt mycket lägre än vad SMP önskat, och dom har ju hittat en lösning för att kompensera höjningen så det är ju en bra lösning.
    Dessutom räknar dom in el i den vilket är bra om man nu vill skynda på elektrifieringen.

    Sen ska man komma ihåg att priserna alltid är i rörelse oavsett reduktionsplikt, skatter och regering. Marknaden och oljekartellerna kan ingen förutse.

  3. Knappologen on

    Bra att de inser att deras egen politik inte håller och att de nu gör tvärtemot vad de lovade i valrörelsen. Synd bara att deras korkade väljare inte begrepp detta innan de röstade.

  4. Kalixentwo on

    Så om priset inte rör sig nu så kan oljebolagen håva in cash samtidigt som folket accepterar det med argumentet att det är reduktionsplikten som håller uppe priset? Vad missar jag?

  5. theexpanding on

    Hörde en analys på morgon-tv att det delvis beror på Eus klimatmål att de höjer reduktionsplikten och sänker skatten. Annars riskerar det att leda till att EU begränsar svensk skogsavverkning, vilket skulle leda till minskad BNP och högre arbetslöshet

  6. enfaldig on

    Det är på grund av EU man gör så här. Regeringen gör dock rätt. Det ska inte bli dyrare att köra bil, men kanske får man blanda ut bränslet lite.

  7. JackaBo1983 on

    Säga vad man vill men jag uppskattar att de ändrade sig när de märkte att sänkningen var för stor.

Leave A Reply