Qualcuno può spiegarmi questo banner?

https://i.redd.it/124dce8me7ld1.jpeg

di moving_further_away

7 Comments

  1. Brave-Decision-1944 on

    Táto téma pravdepodobne naráža na naratívy o „bratstve“ s Rusmi, ktoré si osvojili ľudia obávajúci sa možnej ruskej invázie. Myšlienka, že nás považujú za bratov, poskytuje týmto ľuďom iluzórny pocit bezpečia, čo je v kontraste s nepríjemnou realitou potenciálneho konfliktu veľmi lákavé. Je jednoduchšie tomu veriť, pretože to uľahčuje vyhnúť sa hlbšiemu premýšľaniu, čím sa eliminuje nepríjemný pocit neistoty.

    Táto ľahká viera funguje ako únik, čo vysvetľuje, prečo sú ľudia schopní prijať také absurdity ako plochú Zem či predstavu, že všetko riadi Boh. Ide o jednoduché riešenia pre tých, ktorí sú psychicky alebo sociálne na dne a nevládzu už ďalej premýšľať nad zložitými otázkami. Pre nich je viera spásou, či už ide o náboženskú, alebo inak konšpiratívnu.

    Komunizmus svojho času potlačil kresťanskú vieru, no tým, že zanechal po sebe prázdno, otvoril dvere pre všetky možné bájky a povery, ktoré sa šíria ako dezinformácie. Tieto dezinformácie napĺňajú u týchto ľudí potrebu „poznania“, čo je u neinformovaných veľmi silné. Preto sa šíria medzi ľuďmi rovnako rýchlo ako klebety.

    Treba si uvedomiť, že mnohým ľuďom je skutočná pravda úplne ľahostajná. To, čo hľadajú, je pocit pohodlia. A čím viac sú vystavení nepríjemným pocitom a obavám, tým viac sa upínajú k zúfalým a absurdným presvedčeniam, ktoré im poskytujú aspoň nejaký druh útechy.

Leave A Reply