Auto diplomatica nella corsia degli autobus, lampeggia a destra verso la pista ciclabile e la corsia di svolta a destra

https://i.redd.it/gfhq9qq627ld1.jpeg

di AugustusLego

11 Comments

  1. Far-Orange-3859 on

    Ok? Jag ser inget fel. De betalar ju knappast felparkeingsavgifterna ändå 😅

  2. PrudentFood77 on

    från lawline

    >En diplomat har diplomatisk immunitet. Enligt art 29 i Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser är en diplomatisk företrädare okränkbar. Det ska även gälla diplomatens egendom enligt art. 30 p. 2 Wienkonventionen. Enligt art 30 Wienkonventionen gäller även immuniteten i straffrättsligt hänseende. Diplomater kan alltså inte straffas eller åtalas för brott.

    >Diplomater eller deras bilar är således okränkbara och det är i regel inte möjligt att stoppa diplomatbilar. I vissa fall kanske man inte vet att en diplomat sitter i en bil, men när man får reda på det ska diplomaten släppas direkt. Det är inte heller möjligt att visitera en diplomat eller ett fordon av samma anledning.

    sÃ¥ ja… de fÃ¥r göra precis som de vill

  3. RiiluTheLizardKing on

    diplomater är laglösa och får göra precis som de vill

  4. Substantial-Prior966 on

    Var glad att bilen, just nu, i alla fall inte befinner sig på ett järnvägs-, spårvagns- eller tunnelbanespår.

  5. Nisseliten on

    Dom första två bokstäverna representerar landet, hittar inte landskoden men skulle jag killgissa så är det Dubai’s ambassadör som är ute på äventyr..

  6. Många kommentarer här verkar tro att diplomater får göra vad de vill. Vissa verkar också tro att det är en ambassadör själv som kör?

    Diplomater får inte göra vad de vill. De kan däremot inte bli åtalade, och en diplomatregistrerad bil ska som regel inte bli stoppad.

    Familjemedlemmar till en diplomat kan ansöka och få diplomatiska skyltar. Alla som har en diplomatisk rank, med familj kan få denna förmån. En ambassadör hade troligtvis inte kört själv, och hade troligtvis varit passagerare i en finare bil. 🙂

    Detta skulle kunna vara någon som är ny i huvudstadens trafik, och gör ett ärligt misstag. 🙂

    Om en diplomat gör något heltokigt, så kan det komma en formell klagan till landets ambassadör. Detta är pinsamt. De flesta länderna bryr sig mycket om detta!

Leave A Reply