Io e il vecchio eravamo un po’ curiosi di provare il surströmming. Come svedese, significa averlo provato almeno una volta nella vita. Tuttavia, sono rimasto sorpreso dal fatto che non puzzasse più di quanto non fosse. Certo puzzava un po’ di scoreggia, ma quando lo mettevi nella focaccia insieme alle cipolle rosse, all’erba cipollina e alla panna acida, non era poi così pericoloso. Per lo più molto salato 😅 Dipende "la mancanza" sulla puzza che la lattina non si era gonfiata? xD

https://i.redd.it/k88gb0i659ld1.jpeg

di TheSwedishBaron

6 Comments

  1. TheSwedishBaron on

    Verkar inte gå att redigera inlägget? 🤔 Oavsett så hade vi skivad potatis i också. 😅

  2. WitheredCow on

    Ja lukten är betydligt värre än smaken och den är helt ok, som du säger så smakar den mest bara salt. Men jag är verkligen inget fan av stanken och tycker inte att det gör någon skillnad om burken har svällt eller inte. Så du kanske har turen att du inte är lika känslig för den helt enkelt.

    Hoppas det håller i när den oundvikliga efterföljande surströmmingsbajsen kommer, som definitivt kommer lukta precis som det du har ätit (med lite extra bajslukt). Mitt råd är att se till att ha tillgång till en toalett med bra ventilation de närmsta dagarna.

  3. blastrar on

    burkar ska självklart inte svälla upp

    det är just lukten som är problemet för vissa, inte smaken

  4. Grillpinne on

    alla tycker inte surströmming luktar så illa som YT vill få det att framstå. jag har inga problem med lukten heller men det kan också bero på att jag är uppvuxen med att äta surströmming varje år. vem vet.

  5. Fast-Conversation361 on

    Surströmming luktar inte. Surströmming doftar.

    Ser att du köpt filéer. De har mycket mindre smak än hela fiskar och mår extra bra av ett eller ett par års lagring.

Leave A Reply