I politici locali privilegiano le proprie zone residenziali quando decidono sui nuovi permessi di costruzione – Istituto per la ricerca sociale

https://www.su.se/institutet-for-social-forskning/nyheter/lokalpolitiker-gynnar-sina-egna-bostadsomr%C3%A5den-vid-beslut-om-nya-bygglov-1.758524

di No-Instance-8522

2 Comments

  1. prozapari on

    > Beslut om nya lägenhetshus i ett område är ofta omdiskuterade eftersom husen bland annat ger försämrade ljus- och trafikförhållanden samt ökar trycket på kommunala tjänster som barnomsorg och sjukvård.

    Har *sääkert* inget med klass eller omrÃ¥dets medianiniomst att göra…

  2. ElectronicCounty5490 on

    Låter inte bra i första anblick, men vill alltid vara skeptisk och försöka agera djävulens advokat för att se på möjligheterna.

    – “När studien analyserar samtliga kommuner visar det sig att bÃ¥de höger- och vänsterpolitiker ofta bor i relativt välbärgade omrÃ¥den med högutbildade höginkomsttagare och bostadsägare.”
    Hörnan eller ägget? Bor de där för att de själva är höginkomsttagare och fördelningen alltid sett ut så? Eller har de skapat en gräddhylla där de bor med den metoden?

    Hur ofta byggs flerfamiljshus i områden med höginkomsttagare allmänt? Har politikerna placerat projekten i områden med låginkomsttagare istället? (Annars ser jag inte hur det citerade stycket skulle vara relevant) Är det dyrare för en kommun att bygga där och de försöker få in flera billiga bostäder för att täcka ett behov?

    Försöker inte försvara politiker allmänt men får många frågor.

Leave A Reply