L’Unione vuole il diritto all’inaccessibilità “per prevenire il burnout”

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2535077-vakbond-wil-recht-op-onbereikbaarheid-om-burn-outs-te-voorkomen

di surpator

6 Comments

  1. Chaimasala on

    Wat mij belangrijk lijkt is dat er ook wordt geregeld dat werknemers een werktelefoon kunnen krijgen als ze een telefoon nodig hebben voor hun werk. Ik hoor en zie nu nog te vaak voorbeelden langskomen waar dat eigenlijk niet goed geregeld is en dat vind ik qua persoonsgegevens ook niet kloppen. Zoals dit:

    >Dilemma

    >„Onze stagiair heeft een foto van zichzelf in bikini als haar profielfoto op WhatsApp. Met haar privételefoonnummer heeft ze via WhatsApp soms ook contact met externe werkrelaties, die deze foto dan te zien krijgen. Ik vind dat niet professioneel overkomen, maar ergens is het misschien ook haar keuze. Kan ik er (als haar werkgever) iets van zeggen?”

    >Vrouw (57), naam bekend bij de redactie

    [https://www.nrc.nl/nieuws/2024/05/27/in-bikini-op-de-profielfoto-zeg-je-er-wat-van-a4199987](https://www.nrc.nl/nieuws/2024/05/27/in-bikini-op-de-profielfoto-zeg-je-er-wat-van-a4199987)

  2. Munnin41 on

    >Afspraken hierover vastleggen juicht Verhulp dan ook toe. “Het effect zal zijn dat bazen alleen buiten werktijd bellen als het echt nodig is. Als er dan gebeld wordt, snapt de werknemer: nu zal het wel echt nodig zijn dus moet ik wel opnemen. Dan is de stress veel minder.”

    Nee, gewoon niet bellen buiten werktijd, en al helemaal niet opnemen. Er is letterlijk niets zo belangrijk op werk dat het niet kan wachten tot de volgende werkdag. Als je bedrijf failliet gaat omdat je 1 werknemer niet kan bellen om 21u, heb je sowieso al iets verkeerd gedaan

  3. slimfastdieyoung on

    Tip voor alle mensen die in hun vrije tijd door hun werkgever/leidinggevende (ik weiger het woord ‘baas’ te gebruiken) gebeld worden: bel op een ongelukkige moment gewoon terug naar hun privételefoon met heel domme vragen.

  4. Extreme_Ruin1847 on

    Bij mijn vorige werkgever had ik een klant die mijn privé nummer had (mocht geen werktelefoon) en die klant begon mij op zaterdag te appen of ik xyz wilde doen. Had ook tegen mijn werkgever gezegd dat dit gebeurde en die vond dit de normaalste zaak vd wereld en deed er niks tegen. 

    Had feller op m’n strepen moeten staan, goed dat ik bij die tent wegben

  5. aaabc_reddit on

    Ik ben altijd huiverig met dit soort goed bedoelde initiatieven…

    Hoewel ik de vakbonden snap, ben ik vaak bang dat de implementatie van een dergelijke regeling een ramp wordt omdat men niet doorheeft dat sommige bedrijven anders werken. Een concreet voorbeeld, ik ben zelf leidinggevende een grotere multinationale corporate. Iedereen kan defacto zijn tijd zelf indelen, de een start om 7 uur ‘s ochtends, de ander om 11 uur. De eerste stopt om soms al om 15u en de andere pas om 19 of 20u. Iedereen managed zijn eigen agenda en dat gaat goed. Ik ben altijd bang dat dit soort regelingen iedereen gaan dwingen om tussen 9 en 17u te werken, waardoor heel veel mensen inleveren op flexibiliteit. Prima, om niet bereikbaar te zijn tenzij anders afgesproken, maar graag niet de flexibiliteit die nu mogelijk is voor de werknemer daarmee om zeep helpen…

  6. Kaasbek69 on

    Hier ben ik zelf gelukkig mijn hele carrière al heel scherp op geweest. Als ik niet aan het werk ben, ben ik niet bereikbaar voor werkgerelateerde zaken. De enige momenten waarop ik buiten normale kantooruren wel telefonisch bereikbaar ben (op een werk telefoon) is wanneer ik consignatie draai en dus daarvoor betaald krijg.

    Het is echter wel hoog tijd dat dit wettelijk goed geregeld wordt, er zijn veel werknemers die niet zo stevig in hun schoenen staan en daardoor vaak in hun eigen tijd lastig gevallen worden door het werk.

Leave A Reply