È vivo? Si chiama Bullen?

https://i.redd.it/3jutfb2ycsld1.jpeg

di Stargazed_420

24 Comments

  1. Spawnbutter on

    Fanns ett café på Vallhallavägen förut, Bullens café

  2. CakePhool on

    Orsaken att den heter Bullens är för att innan hette den Alvesta pilsner korv, men efter en stor salmonella epidemi som hade sitt ursprung i konserverad korv från Alvesta så ville ingen köpa korv med Alvesta på burken.

    Så Bullens Pilsnerkorv föddes, alla gillar ju Bullen Berglund. Bulles pilsnerkorv garanterat salmonella fri var slogan i början.

  3. RascalsBananas on

    Det är egentligen ingen man på bilden, utan ett ovanligt format och kostymklätt ollon, tillhörande en man som kallades för “Bullen” Burt-Lenin.

    Det är alltså en bild på just Bullens pilsnerkorv.

  4. Smirre91 on

    Vilken fråga haha. Det är väl den första jävla gissningen man gör eller?

  5. Then-Tumbleweed3437 on

    Edvard Bullén, 1904-1974, var en av Sveriges första offentliga transsexuella personer. Edvard Bullén föddes som Grillbritt Hermansson och jobbade med lokalradio, gårdsslakt och bondfångeri innan han fick leva ut sin dröm som dörrmatta på Dramaten i Stockholm.

  6. Patient-Gas-883 on

    Dessa brukade vi öppna och ställa “as is” i elden när jag gjorde lumpen. Kokade på så sätt i sitt eget spad och bara direkt till att äta med minimal hantering.

    Har inte ätit dem sedan dess dock. Kanske skulle testa detta igen någon gång.

  7. Bokstavligen talat Bullen. En gammal svensk skådis (kmr inte ihåg hans riktiga namn men han kallades Bullen)

  8. Odd-Veterinarian5945 on

    Gubben på bilden är Erik “Bullen” Berglund (1887-1963) och var en känd skådespelare på teater och i filmer från 30- och 40-talen som ex. Intermezzo (1936), Landstormens lilla Argbigga (1941) och Ratataa (1956).

    Han var även utbildad till kock i Paris och London och skrev kåserier om mat i tidningar och radioprogram. Det finns en kokbok med hans recept med den originella titeln “Bullens Kokbok” 👍

Leave A Reply