Sistema di valutazione in Svezia (versione 2 dopo tutti i feedback)

View post on imgur.com



di NoTalkingToday

6 Comments

  1. NoTalkingToday on

    Min analys: Betyg är en sorts valuta. Därav blir det lätt betygsinflation. Sveriges lösning verkar vara att byta valutan. Frekvens på hur ofta vi gör detta ser ut att matcha ekonomiska kriser/krascher. Slutet av 70 talet, början av 90-talet, efter 2009. Ingen kausalitet förstås, men lite lustigt.

  2. Alltså, jag tror det är riktigt svårt att jämföra de 1:1. De hade alla olika krav för olika nivåer.

    Det sagt, i min erfarenhet var MVG mycket lättare än A, iallafall när betygsystemet övergick från mvg till a. För att få ett A behövde du vara i princip felfri i alla kategorier, medan MVG räckte det med att lägga manken till. Skulle själv jämföra MVG med ett B? Kanske aningen svårare.

  3. bjartrfjolnir on

    Lite rolig kuriosa hämtat från wikipedia och som jag även hört äldre personer berätta om är att det första sifferbetygssystemet på prov för respektive kurs och årskull skulle sättas relativt till hur alla aktuella eleverna i landet presterade samt att vissa skolor och lärare missförstod detta som att man inte kunde dela ut mer femmor i slutbetyg eftersom de var ”slut”. Tydligheten har nog blivit lite bättre sedan dess, även om det förekommer problem med betygsinflation på många håll, där övergången mellan ett bra betyg i gymnasiet till påbörjan av studier på högskolan blir ett bryskt uppvaknande för många.

  4. Gick i skola då det var IG-MVG. Det sög att få G+ eller VG+ för set bytte inget i slutbetyget. Hade hellre fått ett
    D eller B.

  5. Gick i skola då det var IG-MVG. Det sög att få G+ eller VG+ för det bytyde inget i slutbetyget. Hade hellre fått ett
    D eller B.

  6. Fingerspitzenqefuhl on

    Se där. Nu ser jag var juristprogrammen fått sin betygsskala ifrån. Såklart har de valt att hålla kvar vid något från 1800-talet. Något annat hade varit okaraktäristiskt

Leave A Reply