Nuove linee guida per il tempo trascorso davanti allo schermo dei bambini

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lwMRMk/fhm-presenterar-nya-riktlinjer-for-skarmtid

di Lemonade348

11 Comments

  1. Föräldrar behöver uppfostringsriktlinjer och riktlinjer pÃ¥ hur mycket tid de mÃ¥ste spendera med barnen. Inte bara ‘straff’ som att ta bort skärmarna utan att ersätta dem med nÃ¥got.

  2. IdiosyncraticSarcasm on

    Socialstyrelsen rekommenderar ~~6–8 skivor bröd~~ 1-3 timmar skärmtid om dagen.

  3. Potential_Ad7833 on

    Vad är riktlinjerna för dumma jävla föräldrar som hellre glor ner i skärmen istället för att hitta på något kul med sitt/sina barn? Nej, till dig som övertolkar: det handlar inte om att man ska behöva leka med sina barn 24/7. Jag har sett det för många gånger; barn som i princip sitter själva med en frånvarande förälder som tycker det är viktigare med att kolla in vad grannes barns hund åt för mat.

    Fan vad jag är glad som växte upp på 90-talet när jag, tillsammans med mina syskon och någon förälder (eller båda) drog iväg på utflykt, plockade bär i skogen, cyklade runt någonstans eller åkte och campa istället för att alla satt i ett rum och glodde ner i telefonen.

    Idag är jag vuxen och mina föräldrar är gamla. Trots att vi är vuxna allihopa kan jag avsky nåt överjävligt när föräldrarna sitter och dumstirrar ner i telefonerna när man försöker ha en konversation.

  4. Born-Philosopher5591 on

    Det känns som att problemet har blivit förenklat? Är det verkligen själva användandet av skärm som är problemet? Spelar det ingen roll vad barnen gör med skärmen?

    Jag skulle kunna killgissa att passivt tittande på serier samt sociala medier är betydligt sämre än aktivt spelande, men jag gissar bara.

  5. perrapys on

    Är det samma myndighet som säger att jag har risk för beroendemissbruk för att jag dricker 3 folköl i veckan? 😂

  6. Glhf att dra ner på skärmtiden hos de små missbrukarna.

  7. Blir inget CS proffs med 2-3 timmar per dag.
    Om man har 0 alla vardagar kan man ha 5 timmar på helgen då?

  8. kavalierbariton on

    Va fan, vad ska de då göra medan jag sitter och scrollar på Reddit? Bara sitta och rulla tummarna, eller?

  9. Fancy_mantis_4371 on

    Jag lirade Starcraft och Super Nintendo många timmar om dagen under mitten av 90-talet, utan att ta skada. Det är mer troligt VAD barnen gör med skärmarna.

    Gemene kids-Youtuber eller tiktok är ju som att doppa hjärnan i batterisyra i jämförelse.

Leave A Reply