Non molto tempo fa è apparso un post sul nuovo progetto giornalistico 360° di Michal Kovačič.

Qual è la tua opinione sulla filiale slovacca di DVTV? Seguo la loro versione ceca da anni per via delle interviste interessanti (al di fuori della politica).

Entrambi i progetti raccolgono tramite donio.sk:

360° raccolti oltre 312.101 euro

DVTV.sk 24 678€

Sembra che ci sia un piccolo dramma in corso attorno ad entrambi i progetti:
Kovačič ha detto di aver rifiutato l’offerta di DVTV. Veselovský in un’intervista per il quotidiano N ha riso che Kovačič ha rifiutato l’offerta, che non ha mai ricevuto e insieme a Drtinová sono contrari al giornalismo attivista. Allo stesso tempo Frindt, il nuovo moderatore di DVTV.sk, viene criticato per essere rimasto alla RTVS sotto Rezník, anche se Kovačič e sua moglie hanno dovuto andarsene. Forse c’è di più, non riesco a tenere il conto di tutto.

Non sono nemmeno stati ancora creati e stanno già combattendo 🇸🇰🍿

Modifica: formattazione, errori di battitura

Ako vnímate DVTV.SK?
byu/Ambitious-Effort-332 inSlovakia



di Ambitious-Effort-332

2 Comments

  1. Glorious_Slovakia on

    No, vzhľadom na výsledky zbierok na Donio to vyzerá, že na Slovensku je populárnejšia aktivistická žurnalistika.

    Na druhej strane, Frindt nikdy nemal charakter na to, aby bojoval za kvalitnú žurnalistiku.

    Škoda toho Kovačiča, že sa rozhodol ísť cestou aktivizmu, na žurnalistiku má talent. Na druhej strane, ako je vidno, aktivizmus na Slovensku je výnosný biznis, keď za deň vyzbiera 318k eur.

  2. IrvinDgl on

    ja som za každý projekt ktorý investigatívne niečo prinesie spoločnosti ci proti koalícii ale tak isto proti opozícii.

    Skôr záleží aký dosah/úroveň to bude mat keďže predpokladajme že do diskusie/rozhovoru tam nikto zo súčasnej koalície nepríde alebo príde niekto úplne nepodstatný.

    A zase volať si iba opozíciu a kydať na koalíciu tak sa vyhrať nedá keďže hneď budú zaradený k verejným nepriateľom. Ďalej záleží keď odhalia nejakú kauzu a budú mat dôkazy ci to bude mat zmysel riešiť? Keďže UŠP už neexistuje a zmeny sa chystajú aj v NAKE reálne si neviem predstaviť aby sa niečo vyšetrilo?

    Projekty su to zaujímavé ale podla mna to nebude mat dosah na volicov koalicie a ich samotnych ziadny. To jedine zeby tie kauzy riesila EU alebo nejake nestranna institucia na ktoru nema dosah vlada a taka tu neni.

    Takže sa možno dozvieme nejaké zaujímavé veci a kauzy a prepojenia a v podstate nás to iba naserie ako doteraz a keďže momentálne Fico je na slobode a ďalší budú tiež nič sa nezmení.

    A to nepíšem ako pesimista ci optimista proste toto je reálny stav prava a vládnutia na SK kde zodpovednosť byt politikom neexistuje a korupcia taktiež podľa prezidenta 😀

Leave A Reply