Di solito non aggiungo qualcosa del genere qui… ma non mi piace… che senso ha?? Sembra una specie di religione…



https://v.redd.it/axqfr2vvifmd1

di NikoMraz

12 Comments

  1. Kebyze sa prezlečie za nejakého sananistu s rohami a hrajú nejaký brutálny death metál to by bola supa že .

  2. lietajucaPonorka on

    Ahoj, je to praktika bežná v extremnejších kruhoch náboženstiev (je to stmelovacia technika kultu), áno robí sa to aj v našom domácom kresťanstve.

    Ide o to, že ľudia ktorý so sebou trieskaju o zem, kričia, majú spirituálne epizódy … VEDIA že ich v skutočnosti nemajú. Ale davová psychóza/peer pressure/potreba nevycnievat z radu ich presvedčí sa pridať do predstavenia, a následná eufória a zmes emocii z pohybu/smiechu/spevu/plaču… V nich vyvolá niečo čo pre nich naozaj vyzerá ako spirituálny zážitok.

    Existuje aj bez-nabozenska verzia, laughter-yoga alebo laugh therapy, ktorá je o tom že sa ľudia stretnú a nejakú hodinu sa nasilu smejú. Začneš nasilu, ale eventuálne sa začneš smiať naozaj až kým nedosiahnes stav eufórie.

    Aj u nás v kostole na prípravách na birmovku bola “tichšia” verzia kedy bolo asi 40 minút, kedy sme mali klačať, modliť sa a meditovať? Alebo inak rozmýšľať (neviem mňa to nezaujímalo) a niektorí potom opisovali ako to bolo očistný zážitok, cítili sa bližšie k Bohu etc… a hovorili to aj tí, ktorí uprostred odišli pretože ich to nebavilo 😀

  3. Keby som vedel, ze uspesne nahuckam retardovanych ludi, ze som prevtelenie krista alebo ze komunikujem s bohom a za sprostredkovanie ich modlitieb este dostanem tazke prachy, tak to robim tiez (do fake liecitelstva by som nesiel). inak odporucam super serial z produkcie HBO, [The Righteous Gemstones / V mene nášho Pána](https://www.imdb.com/title/tt8634332/)

  4. Paul490490 on

    Áno, je to náboženstvo, toto mi pripomína protestantov(väčšinou letnicne hnutie – Pentecostal church ang.) v Amerike ktorí tvrdia, že na nich pôsobí Duch Svätý, spievajú a v jednom momente sa jednoducho rozbehnú po kostole(alebo kancelárii lebo oni majú také jednoduché kostoly), začnú behať v kruhoch, revať, váľať sa po zemi a hulákať ako zmyslov zbavení a to ma byť akože “vyliatie ducha svätého”. Pravdepodobne obyčajná davová psychóza a niekedy aj hypnóza.

Leave A Reply