Il film “Genitori e figli” – regia di Lucia Lupu – PARTECIPAZIONE #1 Crowdfunding In Moldavia

https://www.particip.md/en/crowdfunding/fotografie-si-film/filmul-parinti-si-copii-regia-luciei-lupu/

di Gon_Egg

2 Comments

  1. >[…]După cum È™tiÈ›i, să faci film în Moldova e o adevărată provocare, mulÈ›i colegi își cheltuie ultimele resurse pentru realizarea unui vis atât de ambiÈ›ios È™i costisitor, precum e filmul. E necesar să înÈ›elegem că pentru a dezvolta un limbaj cinematografic deosebit È™i a spune o poveste care să ajungă cu adevărat la inimile oamenilor, e necesar să practici cât mai mult filmul, însă, în Moldova, această practică e un adevărat lux, pe care puÈ›in È™i-l permit. ÃŽntr-un final, mulÈ›i au fost nevoiÈ›i să renunÈ›e la cariera mult iubită de cineast È™i să se reprofileze. Chiar dacă m-au ispitit È™i pe mine aceste gânduri, eu am decis să nu renunÈ›! Alături de toÈ›i oamenii talentaÈ›i care È™i-au asumat să rămână în industrie, dorim să facem film acasă!

    >**Părinți și copii** este o istorie minimalistă, care cuprinde teme sensibile locale, dar și universale. Filmul spune povestea unei mame și a unei fiice, în prag de facultate, care merg în satul natal, să organizeze o masă de pomenire pentru bunica recent pierdută. În timpul pregătirilor, cât discută aprins și în contradictoriu despre viitorul lor comun, cele două ajung să-și destăinuie cele mai ascunse gânduri despre relația lor, dar și frica de a se pierde una pe alta. Aceste gânduri sunt revelate în contextul simbolic al casei părinților, care e pustiită și abundă cu multă istorie și emoții vechi, neîmpărtășite. Cadrul rural al Moldovei, care îmi este foarte drag și e omniprezent în identitatea fiecărui moldovean, vine să accentueze dorul pe care îl avem pentru rădăcini și viața autentică. Însă, filmul meu nu va fi o romantizare a vieții de la sat, ci conștientizarea pierderii inevitabile a rădăcinilor, în favoarea unei noi vieți globalizate și tehnologizate. Filmul va fi realizat într-o cheie realist – magică (gen pe care l-am îmbrățișat încă de la [Paparuda](https://www.youtube.com/watch?v=vQ8TIFk3DVg)) și va oferi mult spațiu spre meditație și autoanaliză, oprindu-ne un pic din ritmul alert al vieții de azi

    >Sper că această scurtă descriere a poveștii v-a făcut mai curioși și voi fi extrem de recunoscătoare pentru susținerea voastră în realizarea acestui scurtmetraj! Fiecare contribuție pe care o veți face, va oferi o masă unui membru al echipei, va turna combustibil în mașinile pentru producție, va completa salariul oamenilor talentați care vor filma, crea decorul de pe platou sau vor juca în acest scurtmetraj! 

    >Fac un apel către voi, să deveniți parte noului meu proiect, **Părinți și copii**, fie prin donații sau share-uri de campanie, ca să suplinim bugetul lipsă pe care îl avem la moment. De asemenea, suntem în căutare de parteneri de industrie sau afaceri care își doresc parteneriate în industria filmului. Filmările vor avea loc în perioada septembrie-octombrie 2024.

    >Ce vă oferim noi în schimb! 

    >Contribuție > 150 lei – Mențiune în titrele filmului!

    >Contribuție > 1000 lei – Mențiune în titre + invitație la premieră!

    >Contribuție > 5000 lei – Mențiune în titre + invitație la premieră + posterul semnat al filmului + invitație la petrecerea de lansare a filmului, cu echipa de filmare!

    >Contribuție > 10 000 lei  – titlu de producător asociat a filmului și toate beneficiile de mai sus!

    >Cred în puterea comunității și într-un viitor cu film de calitate în Republica Moldova, cu participări la festivaluri și premiere cu săli arhipline. Cred într-o industrie locală funcțională și într-un Fond Cinematografic, care v-a facilita accesul la resurse pentru film! Până atunci, mizez pe voi, dragi spectatori!

    >Cu mult drag, Lucia!

    Știu că pe reddit a fost o perioadă când videoclipul [Via Dacă – Paparuda](https://www.youtube.com/watch?v=Bmle3H-Oi8k), regizat de aceeaÈ™i persoană, era destul de popular È™i am dat de acest link. Ar fi frumos dacă unii ar susÈ›ine acest proiect prin donaÈ›ii È™i puÈ›ină susÈ›inere 🙂

  2. const_in on

    Recomand tuturor să susțineți acest proiect, Lucia are un spirit artistic deosebit și cu siguranță va ieși ceva frumos.

Leave A Reply