5 Comments

  1. Particular-Spirit207 on

    Artikeln i korthet

    – Ica-handlare, som driver egna företag under stor frihet, kan få fortsätta driva butiker även om de döms för brott.

    – Ica har en ansvarsnämnd som kan varna eller utesluta handlare som begått allvarliga fel, men vissa brottsdomar tolereras beroende på om det finns en koppling till butiken.

  2. WiredLemons on

    Mycket märkligt resonemang i artikeln. Om inte en domstol ger en person näringsförbud så borde denna personen självklart få driva en Ica-butik. Man kan applicera denna idé på allt som är en rättighet i Sverige; “Sexköp, skattebrott, droger och misshandel av hemlös – hur kriminell får en svensk villaägare vara?”. Resonemanget i artikeln är i princip att domstolarnas domar inte är tillräckliga, så man måste ha något slags parallellt straffsystem där om man dömts för vissa brott får man inte heller driva en Ica-butik.

  3. Particular-Spirit207 on

    Några exempel:

    1. Vem: Ica-handlare i Östergötland köpte sex och körde bil påverkad av amfetamin. Han har också slagit en kvinnlig anställd på rumpan.

    2. Vem: Ica-handlare i Dalarna påträffades med drogen ”kristall” i kroppen och på marken, sedan hans fru tillkallat polis mitt i natten. Senare åtalades han på nytt, nu för att ha använt kokain.

    3. Vem: Ica-handlare i Norra Sverige vansinneskörde vattenskoter kraftigt berusad och utan flytväst tillsammans med en annan man. Den andre drunknade. Ica-handlaren har inte åtalats för dödsfallet.

    4. Vem: Ica-handlare i Västergötland lät företaget betala privata utgifter för mat, bilar, fyrhjuling, vitvaror, akvarium och larm. Han redovisade också för låga arbetsgivaravgifter. Totalt gick Skatteverket miste om cirka 800 000 kronor under ett år.

    5. Vem: Ica-handlare i nedre Norrland har vid två tillfällen varit våldsam då han har avvisats från krogar. En gång mot en ordningsvakt, en annan gång mot en polis. Vid det senare tillfället omhändertogs han enligt lagen om berusade personer.

    6. Vem: Ica-handlare från Dalarna gav en hemlös tiggare ett knytnävsslag i ansiktet och slängde ut hans saker på gatan. Brottet begicks i Stockholm när handlaren var på besök.

    7. Vem: Ica-handlare från Småland hade sex med två kvinnor i en fjällstuga. En av dem ville inte. Det insåg kanske inte mannen, men han borde enligt tingsrätten ha förvissat sig om hennes samtycke.

    8. Vem: Ica-handlare i Småland blev aggressiv och hotfull mot en kvinnlig anställd som han anklagade för delaktighet i interna stölder. Enligt åklagaren har mannen knuffat kvinnan och tagit hårt i hennes armar samt tvingat henne att säga upp sig.

    9. Vem: Ica-handlare i Skåne anlade en 100 kvadratmeter stor helikopterplatta på strandskyddat område så att allmänheten hindrades att röra sig fritt på stranden.

    10. Vem: Ica-handlare i Uppland ertappades av polisen på väg till en golftävling där han själv var både medarrangör och tävlande. Utandningsprov visade en så stor koncentration av alkohol att det klassas som grovt rattfylleri.

    Varav endast den första blev utesluten.

  4. 123elvesarefake123 on

    Fasen vilka lirare de där icahandlarna verkar vara. Kanske något att sikta på

Leave A Reply