Il Consiglio svedese per l’istruzione taglia i fondi all’Associazione di studio Ibn Rushd

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1289064

di jigglyroom

11 Comments

  1. jigglyroom on

    >Folkbildningsrådet avfinansierar Ibn Rushd Studieförbund

    >Folkbildningsrådet avfinansierar [Ibn Rushd Studieförbund](https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GMV15q/efter-skandalen-kring-ibn-rushd-regeringen-skarper-granskningen), uppger rådet i ett pressmeddelande.

    >“Beslutet att avfinansiera Ibn Rushd är ytterligare ett steg i den pågående nedmonteringen av folkbildningen och det svenskmuslimska civilsamhället” säger Anna Waara, förbundschef på Ibn Rushd i pressmeddelandet.

    >– Det här visar att organisationer som är kvinnofientliga, homofobiska, antisemitiska, de hör inte hemma i en liberal demokrati och nu stryps finansieringen, säger utbildningsminister Mats Persson (L) till Aftonbladet.

    >Han fortsätter:

    >– Det är inget nytt att det finns organisationer med unkna värderingar. Det som däremot är nytt är att regeringen har ställt nya, stenhårda krav och det får nu effekt.Folkbildningsrådet avfinansierar Ibn Rushd Studieförbund

  2. Disco_Adelante on

    Bra. Jag vet inte om det finns några goda, sekulära krafter inom islam som proklamerar västerländska demokratiska värderingar men Ibn Rushd är iallafall inte en sådan kraft.

  3. thisispannkaka on

    Äntligen. Bort med vartenda bidrag till dessa organisationer.

  4. Jaha. Vad trevligt.

    Funderar jag om detta kommer leda till en ny våg där SD i kommunerna lämnar in motioner att ta ifrån Ibn Rushd deras bidrag.

    /Någon som jobbar med kultur.

  5. mrdarknezz1 on

    Hur kan såna här saker ta så lång tid? Om vi inte ens kan ta de enklaste bollarna utan att det tar ett decennium hur ska vi då lösa nåt?

  6. Traditional_Fee_1965 on

    Bra, men man kanske dessutom borde förbjuda att de får verka på svensk mark överhuvudtaget. För pengar kommer de utan tvivel hitta på annat håll. Finns gott om islamister som vill sprida hat och splittring….

  7. Då det inte framkommer några siffror i artikeln så är det för kännedom ca 30mkr/år som Ibn Rushd nu tappar.

    Total fördelning till studieförbunden är någonstans kring 1,8 miljarder kronor årligen varav ABF får den största kakbiten, uppemot en halv miljard.

Leave A Reply