L’economia svedese si contrae inaspettatamente

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/svensk-ekonomi-krymper-ovantat

di swedish_tcd

9 Comments

  1. swedish_tcd on

    >Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) sjönk oväntat med 0,8 procent i juli jämfört med juni, enligt en preliminär så kallad BNP-indikator från Statistiska centralbyrån (SCB).

    >Analytikerna hade i stället räknat med att tillväxten skulle stiga med 0,1 procent, enligt Bloombergs sammanställning

  2. ChrisOhoy on

    Varför är det oväntat? Företag går omkull som aldrig förr vilket måste betyda att sysselsättningen sjunker.. ingenting oväntat med det.

  3. Det är ju positiv för räntebanan för alla som har lån. Mindre positivt om de inte har säkra anställningar. Hur som helst, så säger jag det redan nu… Det KAN vara felberäknat. Det vore inte första gången. Sådana här plötsliga överraskningar har flera gånger visat sig vara felberäkningar från SCB och korrigeras efter några veckor tillsammans med pressrelease.

  4. JustinBisu on

    Jag börjar nästan tro att ha system där massiva företag får extrahera abnorma vinster på det svenska folkets bekostnad och sen inte har några som helst krav på att investera vinsten i samhället inte är så bra. Det är nästan som om de bara tar vinsten och springer.

  5. PhotojournalistBig53 on

    Allt har blivit dyrare men lönerna har inte hängt med för fem öre. Tror dom flesta hade väsentligt bättre ekonomi för 5 år sedan. 

Leave A Reply