In che tipologia di garage preferisci lasciare la tua auto? L’officina più piccola con pochi o addirittura un meccanico con cui conosci di sfuggita chi si prende cura della tua auto oppure le officine dei grandi marchi con tutto ciò che comporta? Potrebbero esserci pro e contro in entrambi, ma come fare e per favore condividi alcuni pensieri al riguardo, se ne hai.

Le officine di riparazione auto hanno una cattiva reputazione in generale, penso con tutto quello che senti e leggi, ma credimi, c’è chi effettivamente cerca di fare un buon lavoro e di non far saltare o imbrogliare nessuno.

https://i.redd.it/ylao4ju4bfod1.png

di SirNormBraker

12 Comments

  1. Significant-Mango772 on

    Den mindre har mindre overhead och kan ha bättre villkor för alla

  2. Det mesta beror på personalen, inte på skylten på dörren. Med det sagt så beror det ju också på vad som skall lagas. Har du en nyare bil så kanske inte en mindre verkstad klarar vissa jobb, pga att de måste ha tämligen dyr utrustning. En seriös verkstad talar om det och hänvisar till någon firma som klarar det. Jobbar inom bilbranschen och min uppfattning är att man kan råka ut för oseriösa verkstäder oavsett vilken kedja det är men att de är undantag.

  3. metric_kingdom on

    Finns inget bra svar, du får gå på hörsägen och vad folk skriver på internet. De flesta är inte ute efter att lura dig, det finns dock mer eller mindre skickliga mekaniker. Det som någon kan laga för en spottstyver kanske någon annan får byta ut till ett högre pris.

  4. gREGER2K on

    Mekar mest själv men när det krävs utrustning jag inte har/vill köpa så är det oftast en mindre Boschverkstad som får äran. Inte pga Bosch skylten utan pga erfaren och noggrann personal.

  5. Possibly-Functional on

    Blev en gång utskälld av en mekaniker för att jag i min ovetskap lagt till oljebyte i min servicebeställning även om jag inte behövde det ännu, vilket mekanikern först såg när han skulle bokföra det. Litar lite extra på han pga det, han blev genuint arg för att *jag* slösade mina pengar på något jag inte behövde. Motsatsen till skräckhistorier man har hört.

  6. Legitimate_Ad7598 on

    Jag har en liten med två gubbar jag känner väl dit jag åker de få gånger jag inte vill/kan själv, men gör nästan allt själv.

  7. Hi_bro124 on

    Aldrig mindre verkstad, har haft otur med en mindre verkstad samt hört om vänner som fått bilarna skadade på ”hål i väggen” verkstäder, så för mig är det bara Mekonomen eller Autoexperten som gäller. Även om dessa är bara franchises har jag fått för mig att om nåt går snett skulle det tas mer på allvar då det skadar hela företaget.

    Sedan är väl alla verkstäder mer eller mindre skit så kan man ta hand om bilen delvis själv är det ett plus.

  8. BrokenBarrel on

    En av de få gånger jag lämnat in bilen,l en märkesverkstad, fick jag göra om jobbet iaf. Hörsägen är nog det bästa, kolla runt m vänner, bekanta, jobbarkompisar…
    En av de bästa i västerås är en som har gått i arv från far till son/söner.

  9. Jag lämnar hos “märkesverkstad”. Jag har tyvärr noll förtroende för bilmekaniker att de inte ska blåsa mig på pengar. Det gör säkert de stora verkstäderna ändå, men känns som att det finns mer sätt att få hjälp eller klaga om det går fel till.

    Går något fel hos Mulle Meck vet man inte var man ska vända sig eller vilken hjälp man får. Vad de har för garanti, vilka delar de köper in o.s.v..

    Litar mer på att min verkstad gör rätt då de riskerar att förlora sin “Audi auktoriserad verkstad”-status om det kommer in för mycket klagomål, eller att de får böta. Så därför litar jag mer på dem.

    Men bilar är så sjukt jävla dyrt så man känner ju sig blåst vad man än gör. Absurd timlön på arbetarna och delar med priser som får en att gråta. Felsökning av min mjukvara kostade 1 000kr. De kopplade in en dator som läste av felmeddelanden som de sedan prompt raderade och det kostade mig 1 000kr. Eller det faktum att nya bilnycklar inte går att byta batteri på själv längre då de behöver programmeras på nytt till bilen. Vilket de så klart ska ha några hundralappar för. Något som jag gjorde själv på 2 minuter förr och kostade mig ca. 30kr.

  10. Gör det mesta själv annars försöker jag lämna till någon jag fått tips om via någon annan mekaniker.

    Tidigare kunde jag lämna iväg när jag inte orkade eller hade tid men börjat ledsna på att de flesta är så jävla dåliga.
    Men då är vi 3 utbildade mekaniker i min familj så blir kanske inte en riktig rättvis jämförelse.
    Personligen skulle jag inte haft mage att lämna tillbaka en bil i det skicket jag fått den några gånger!

    Nu måste jag hitta en ny däck verkstad sedan någon ny tagit över den jag lämnat till hittills. Kan man inte ens kränga 225/55-16 utan att repa sönder fälgen tycker jag man bör satsa på något annat istället.

Leave A Reply