SD sostiene Jomshof – party top ripubblica le immagini come supporto

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vg3Qzp/mattias-karlsson-stottar-richard-jomshof

di MingWree

14 Comments

  1. MingWree on

    Man får lite hopp om vårt lands framtid när man ser att vi har politiker som är villiga att utsätta sig för hot och risker, av både rättsväsendet och meningsmotståndare, genom att visa solidaritet i syfte att stå upp för det fria ordet i vårt samhälle.

    > ”Om någon vill polisanmäla även mig för att jag nedan, i upplysningens namn, postar ett foto av Richards återpostning av satirteckningen ifråga, så var så goda.” skriver han på X

  2. FarbrorKudde on

    HMF-lagen är så märkligt godtycklig. Vad är ens en “folkgrupp”?

  3. brakfart on

    Vilken otroligt pinsam strategi, men det uppskattas säkert av väljarbasen.

  4. Jag är hyffsat vänster, men allvarligt. Ska denna bilden leda till åtal så är det ju sjukt.

  5. Jomshof är ett praktanus. Men i detta har han inte gjort något olagligt såklart. Sen kan jag väl generellt tycka att våra politiker ska vara lite smartare..

  6. chokladknarkaren on

    Yttrandefrihet har ju givetvis begränsningar, annat vore konstigt. Men tycker ju att man kan vara väldigt mycket mer tillåtande än det vi är idag, åtalet känns inte allt för seriöst.

  7. AltruisticGrowth5381 on

    Bilden skriker ju “facebook boomer” men alltså. Helt jävla absurt att man ska kunna bli insläpad i en rättsal för något dylikt. Jävla U-land.

  8. __versus on

    Han borde inte bli åtalad för något men tycker inte man borde göra sådana inlägg om man sitter som ordförande för justitieutskottet.

  9. AnsertLik on

    Hån mot religioner borde aldrig klassas som hets mot folkgrupp?

    Muslimer är inget ”folk” som t.ex. ryssar, japaner osv, det är en tro som är helt frivillig och som vem som helst kan bli. Skulle man klassa det som hets mot folkgrupp om säg, 1 miljard människor valde att skapa en nazistisk religion? Handlar det om storleken på religionen?

    Kanske inte den mest omtänksamma bilden och absolut onödigt av Jomshof. Hets mot folkgrupp borde vara t.ex att gå runt och säga;

    ”ARABER FÖRSVINN IFRÅN SVERIGE”

  10. bruhbruhbruh123466 on

    Rent bullshit med att detta ska vara brottsligt. Säg vad du vill om SD, men detta kan vi väl ändå vara överens om att det är skit oavsett partilinjer? Bilden var kanske inte särskilt passande för en såpas högt uppsatt person men olaglig borde den inte vara. Tankebrottslagar är så sjukt oroväckande.

  11. Fjantigt av Jomshof att posta detta, men helt jävla sinnessjukt om det leder till åtal.

Leave A Reply