I socialdemocratici interrompono la vendita telefonica esterna delle lotterie. L’amministratore delegato di Kombispel viene licenziato

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-lotterianklagelserna-s-haller-presstraff

di notbatmanyet

6 Comments

  1. Sjukt oväntat ändå. Nu är ju Socialdemokraterna inget företag men man (jag i alla fall) är ju som fast i det tänket och det är helt verklighetsfrånvänt att ett företag skulle gjort något åt det här.

  2. Nu kommer det väll i stället outsourcas till botkyrkanätverket istället så dom kan kombinera det med sina andra bedrägerier…

    Sossarna lär inte sluta med denna vidriga verksamhet utan lär bli locket på nu och sedan byta namn på det istället så det går under något annat namn helst ska folket glömma detta för pengarna måste in annars dör ju demokratin …

    Nej sossarna är Hycklare och Kappvändare.

  3. MedicinskAnonymitet on

    >S-ägda Kombispels vd sparkas och hela styrelsen uppmanas att lämna, efter DN:s avslöjande om säljmetoderna inom lotteriverksamheten.

    >Socialdemokraterna slutar också använda telemarketingbolag – men utesluter inte att själva ta över telefonförsäljningen av lotter.

    >Avtalet med det företag som skött telefonförsäljningen av Kombispels lotter sägs upp, meddelar S partisekreterare Tobias Baudin på en pressträff på fredagen.

    >Vd:n Jonas Lindholm sparkas och hela styrelsen uppmanas också lämna.

    >Enligt DN:s granskning har säljarna hos telemarketingbolaget Effective Communication uppmanats vara aggressiva. Tidigare anställda, som utgått från Barcelona, har berättat att man särskilt fokuserade på äldre personer och medvetet undanhöll köpvillkor, som att det handlade om en prenumeration.
    Utesluter inte egen telefonförsäljning

    >Tobias Baudin säger att han ser allvarligt på avslöjandena.

    >– Det är helt vedervärdigt. Det ska inte förekomma i någon verksamhet, och framför allt inte i någon verksamhet vi står bakom, säger han.

    >Varför har ni inte kontrollerat att era lotter har sålts på ett hederligt sätt?

    >– Ytterst vilar ansvaret att kontrollera det här på styrelsen, det är därför jag nu har sagt att vi inte har förtroende för någon i styrelsen för Kombispel och kommer kalla till en extrastämma och välja ny styrelse.

    >Även om S slutar använda sig av telemarketingbolag så innebär det inte ett stopp för telefonförsäljning av lotter.

    >Partiets pressjour meddelar SVT Nyheter att partiet inte utesluter att framöver ta över försäljningen i egen regi.
    Ilska internt i partiet

    >Flera S-företrädare har reagerat på avslöjandena i granskningen och krävt att ledningen agerar. Fredagens pressträff hölls efter ett extramöte i det verkställande utskottet. Åtgärderna som sedan meddelades var väntade, enligt SVT:s politikreporter Ulf Hambraeus.

    >– Upprördheten har varit enormt stor över det här, säger han i SVT:s livesändning.

    >Sedan maj 2022 har Kombispel anmälts 28 gånger till Konsumentverket. 18 av dessa handlar om telefonförsäljning.

  4. jakobjonsson on

    Too little too late

    Regeringen har öppet mål nu att förbjuda skiten. Kör i vind!

  5. SirWubWub on

    Jämför detta med SDs hantering av trollkonton.

    Det ena partiet gör upp med gamla ruttna metoder medan det andra partiet är beredda att förklara krig mot Sverige och kalla journalistisk granskning för häxjakt samt vägra ändra arbetsmetoder. 

    Tvekar på att många här kommer kunna se igenom detta genom myllret av sossehat.

Leave A Reply