12 Comments

  1. konstfack on

    Med tanke på all godis vi äter i Sverige så borde vi ha sämre tänder än exempelvis britterna.

    Men alla man stött på i Sverige har ju sina tänder kvar. Så gissningsvis så är svenskarna ganska okej på att sköta tandhygien.

    Får påminna oss att komma ihåg att använda tandtråd bara.

  2. Halverade mina besök sen några år tillbaka. Tyckte att vänta 30 min efter uttalad tid, få hårda jävla plastbitar inkörda i tandkött o kinder, bli stucken med nån jävla krok, sen bli tillsagd att allt ser toppen ut och få pröjsa 900kr för skiten inte var ok.

    Fatta att tortera folk till en timlön på nästan 4000kr (mina besök tog sällan mer än en kvart minus väntan)

  3. För mig är en bit kostnaden. Jag kan välja mellan en burk färg som nöje och gå till tandläkaren, eller göra något och inte gå till tandläkaren.

    Den andra biten är att det tar flera år att komma in hos Folktandvården. Andra valet är privattandläkare, vilket är tillgängligt ett par mil bort. Då kostar det ÄNNU mer.

  4. magicmike659 on

    Kostnad samt tiden det tar att få en tillgänglig tid. En sprucken tand då får du svaret att närmsta tid är 2år bort. Men är förståeligt alla bra tandläkare söker sig till privatakliniker där lönerna är betydligt bättre.

  5. BehindAnElephant on

    Jag har inte gått dit på länge för att tandvården är ett skämt. Jag bad flera gånger om tandställning då jag märkte att en hörntand växte väldigt snett, typ 3-4 gånger när jag var tonåring. De svarade alltid att det inte behövdes. Den hörntanden drog med sig andra tänder och nu har jag en sned tandrad. Jag provade be en gång till när jag var runt 23-25 år och påpekade att jag bett tidigare och nämnde deras tidigare svar. Den här gången höll de med om att tandställning skulle behövas men jag skulle få bekosta det själv… De skulle vara “schyssta” och bjussa på undersökningen, som ursäkt…

    Det var samma visa med brorsan och för honom drog de till och med ut fel tand när en av hans tänder spruckit.

  6. SuggestionProud3215 on

    Problemet för mig är att köerna är så långa så blir aldrig kallad. Har att jag ska bli kallad efter 18 månader men det tar alltid 3-4år. Därför är jag väldigt noga med tänderna, tandtråd osv. Vi har brist i många delar av Sverige.

  7. Phony_fly on

    De jag vet som inte har gått till tandläkaren har inte haft råd med det, en del har fått hjälp via kyrkan när de har haft riktigt akut behov av tandvård som de inte har haft råd med.

    En släkting till mig har valt att dra ut tänder istället för att laga dem för att lagningen hade blivit för dyr.

    Fattar inte varför tandvård inte ingår i sjukvården, dålig munhälsa kan påverka hela kroppen negativt.

  8. DeeJudanne on

    har inte gått till tandläkaren på ett bra tag pga priset, har inte råd helt enkelt

  9. Beethovania on

    Jag går privat, det är ju ingen rolig kostnad, men jag har inga problem att hantera den, även om jag är långt ifrån rik.

  10. PoetPont on

    Alltså. Jag går till tandläkaren när något gör ont. Om det inte gör ont varför skall man gå dit? Upptäcker de som genom magi saker i min mun som jag inte själv kan se?

    Går du till optikern om du inte ser dåligt? Läkaren om du mår bra? Sjukgymnasten om du inte har ont?

  11. BanverketSE on

    Exakt som politikerna vill, eftersom en majoritet av befolkningen uppenbarligen är villig att kompromissa bort det för annat

Leave A Reply