22 Comments

  1. A čakal niekto niečo iné? Robko zavelil, zbabelci vykonali..

  2. Natalia1702 on

    Je to zberba. Už im je jedno sa aspoň tvarit ako demokraticky stat

  3. Pyro_liska on

    >Poslanec Hlasu Roman Malatinec si ešte pred hlasovaním neprebral lístok k odvolávaniu.

    >”Hlas by mal robiť svoju politiku a nedať sa vtiahnuť do tohto boja,” reagoval Malatinec pre SME. “Sú dôležitejšie problémy, topiaca sa samospráva, nefunkčný fond na podporu umenia a iné,” povedal.

    >Na hlasovaní sa nezúčastnil ani ďalší poslanec Hlasu Samuel Migaľ. “Sú tu ďalšie témy, ktorými by sme sa mali zaoberať,” povedal novinárom.

    >Lístok si neprevzal ani poslanec Radomír Šalitroš z Hlasu. Odvolanie Šimečku podľa neho nezastaví polarizáciu.

    Koalícia má 79 poslancov. Traja nehlasovali a jeden hlas bol neplatný. Môže mi niekto vysvetliť kde sa zobral ten jeden človek?

    Edit: Predtým ako začneme hladať trójskeho koňa je ešte celkom fajn pripustiť možnosť, že ten neplatný lístok prišiel z opozície schválne. To znie ako Matovič. (Za predpokladu, že Danko správne hlasoval)

  4. Phaedroth on

    Z nášho pohľadu (volič opozície) to lepšie ani dopadnúť nemohlo. Šimečka môže až do konca volebného obdobia hrať martýrskou kartou a opozícia ako celok môže kričať o pošliapavaní demokracie. Technicky nám stačí, aby tých pár percent umiernených voličov Hlasu nešlo voliť alebo volilo niektorú opozičnú stranu a Ficisti skončili. A keby som bol prehnaný optimista, povedal by som, že ešte jeden poslanec a koaličná väčšina skončí oveľa skôr ako v roku 2027.

  5. bombysupy on

    Vybavené. Vysokoškoláci sa vracajú z česka, ceny bytov klesajú, voda z pivníc vyparená, robotníci od radosti, že sme porazili túto progresívnu lúzu, zadarmo stavajú diaľnice. Prichádza národne zmierenie a aj najzarytejší liberáli priznávajú svoji chybu. Narodeniny Gustáva Husaka budú štátny sviatok a na Ficove narodky zorganizujeme budúci rok karneval.

  6. SkiterDeezNuts on

    Hneď vyšlo slnko, Dunaj klesá….vlada mieru, pokoja a stability:)

  7. OkTry9715 on

    Naši mentálne obmedzení spoluobčania budú samozrejme jasat

  8. Lukardo9 on

    Ako hovorí moja svokra, lebo farár v kostole spomínal PS : PS nie…keď boli voľby a išli sme volit padla taká hláška : Voľte koho chcete len nie PS. Kým bude pre niektorých ľudí progresívny synonymum hriechu (lgbti, tvrdého kapitalizmu, odluki cirkvi od štátu, legalizácie marihuany, doplňte si čo chcete – fantázii sa medze nekladu) budeme sa ťažko posúvať vpred ako spoločnosť.

  9. Citizen_In_Danger on

    Moze mi niekto vysvetlit ako je mozne ze Simecka bol vobec zvoleny ako podpredseda kedze je v opozicii? Pripadne, preco sa okolo tohto robi take velke halo kedze koalicia bude mat vzdy potrebnu vacsinu na odvolanie poslanca na pozicii ktory je z opozicie?

  10. konečne prídu na rad tie lacnejšie potraviny a energie :)))

  11. moki_martus on

    Ak toto nie je polarizácia spoločnosti, tak už neviem čo. Jediné čo by toto ospravedlňovalo by bolo, ak chodil Šimečka ožratý na zasadanie parlamentu, alebo niečo podobné. Inak je to sprostá likvidácia politického oponenta.

  12. discipleofsilence on

    Nástup totality pokračuje. Pri dianí v tomto štáte ma to neprekvapuje.

  13. diskominko on

    Tak už môžu byť lacnejšie tie potraviny alebo ešte niekto tomu bráni?

  14. Brave-Decision-1944 on

    Keď sa niečo stane, čo aspoň na chvíľu vyvolá pocit zmeny, ľudia, ktorí roky žijú v bažine neistoty, si vydýchnu. Nie preto, že by sa niečo skutočne zlepšilo, ale preto, že sa cítia uvoľnene. Takmer ako keď v stredoveku upaľovali čarodejnice a ľudia si mysleli, že zlo zhorelo spolu s nimi. V skutočnosti sa však nezmenilo nič. Michal Šimečka neodišiel, len bol odvolaný z jednej funkcie. Ale aj tak to niektorým stačí na to, aby si na chvíľu namýšľali, že sa všetko otočilo k lepšiemu.

    Bažina neistoty, tento hárem manipulátorov, v ktorej sa spoločnosť nachádza, je v porovnaní s katastrofickým pohľadom na svet, pohodlným miestom. Ťažko ju opustiť, pretože svet mimo nej je vnímaný ako nebezpečný a plný zmien, ktoré môžu všetko ešte viac skomplikovať. Táto neistota nie je náhodná. Je starostlivo živená rokmi, aby ľudia zostávali tam, kde sú – v strachu a závislosti na tých, ktorí im túto neistotu vytvárajú, a zároveň ponúkajú ilúziu ochrany. Lepšie zostať tam, kde to aspoň trochu poznajú, ako čeliť realite vonku, o ktorej im bol posunutý názor, že je ešte horšia. Tento názor sa hneď uchytil, je príjemné počuť “si na tom lepšie ako oni”. Človek v tejto neistote má o sebe veľké pochybnosti, a toto je niečo čo veľmi potrebuje počuť.

    Fico ich roky udržuje v tomto stave. Nepotrebuje im dávať nič nové, ani lepšie. Práveže to že sa majú zle je najväčším zdrojom neistoty, ktorá je ako motor čo ich poháňa. Aj útek je pohyb. Aj útekom sa dá s človekom pohnúť, zahnať ho strachom do kúta, zlomiť sebavedomie, dokonca svedomie, a tak zabráni vzdoru, dosiahnuť poslušnosť, závislosť. Stačí posilňovať obavy, neustále im pripomínať, že vonku je to horšie. Čo ak by sa rozhodli postaviť na vlastné nohy, čo ak by zistili, že môžu byť nezávislí? Neistota je jeho nástroj na kontrolu. Preto sa držia tam, kde sú – kŕmení len prázdnymi sľubmi a pocitom, že sú v bezpečí, keď je svet okolo nich vykreslený ako chaos.

    Úľava, ktorú teraz cítia, je len dočasná. Ilúzia, že Šimečkovo odvolanie niečo vyriešilo, je len krátkodobý záblesk. Skutočné problémy zostávajú. Zo samotného pocitu, z ilúzie a rečí, sa nikto nenaje. V tej bažine neistôt, sa pozitívne vytráca veľmi rýchlo, a hlad po skutočných riešeniach zostáva, a hoci si môžu myslieť, že sa niečo zmenilo, v skutočnosti sa nič nezlepšilo. Je to ako dať hlasujúcemu malú čokoládu, namiesto chleba z ktorého by sa reálne najdol. Tá neistota, ktorou boli roky kŕmení, nezmizne, lebo je spojená s osobou, ktorá nezmizne, nie s konkrétnou vecou ktorú by mohli vyriešiť. A toto skoro pochopia, zistia že odvolať ho bolo chutné, ale bolo to málo. Nedostanú už však nič. Naspäť do jamy neistoty bedári! Nech im dobre vyhladne, nech sú nespokojný, nech prahnú po tom sľube, čo ich uspokojí. Veď hlad je najlepší kuchár!

    A tak úľava pominie. Len čo si uvedomia, že Michal Šimečka nezmizol, len si možno sadne na iný post, a ich životy sa ani o kúsok neposunuli, návrat do tej istej bažiny neistoty bude nevyhnutný. A tak sa cyklus zopakuje – hrozby sa menia, ľudia sa presúvajú, ale skutočné problémy zostávajú. Bažina zostáva.

    Irónia, že naučená bezmocnosť, ktorá im v týchto podmienkach bola vštepovaná, tento komunistický výtvor ktorý Fico tak podstivo zalieval, teraz chráni Šimečku, pred tým, aby obranou pred neistotami ktoré na nich útočia, nezaútočili na jeho osobu, keďže ho vnímajú ako na symbol, zosobenie týchto neistôt. Emócie a z nich ilúzie zložitej reality, čo majú jednoznačnú ľahkú odpoveď, jednoznačnú odpoveď, ktorá ponúka okamžitú úľavu – úpalte ho…

Leave A Reply