I redditi più alti ricevono un extra per l'”intera vacanza” nel portafoglio

https://omni.se/a/KMPaLX

di Mumrik93

21 Comments

  1. ironparrot on

    Ja? Högern driver högerpolitik, men folk tyckte ju att det var viktigare med kärnkraftsautism och Buschs falukorvsviftande.

  2. l0rn8273 on

    Som att 42 lax räcker till ”hela sommarsemestern och mer därtill”. Jag vägrar att flyga i ap-klass till Karibien

  3. En visst procent är mer av en större summen än en lägre summa. Vilken jävla shock, precis som att folkninte lärde sig procent i skolan.

  4. Erwigstaj12 on

    Känns ganska puckat att lista siffrorna i absoluta värden. Antagligen eftersom den högsta procentuella sänkningen är för lågavlönade?

  5. Det är väl bra att det lönar sig att arbeta och utbilda sig?

  6. Annoyingswedes on

    Tycker dom kunde ha slopat jobbskatteavdraget och tagit bort energiskatten och moms på el. Det hade hjälpt väldigt många.

  7. Svintiger on

    Nej individerna behåller mer pengar. Viss skillnad som socialister inte förstår…

  8. Högavlönade betalar mycket mer skatt, det är ju deras egna pengar de får tillbaka lol.

  9. Steve_McGard on

    Sveriges skatter är reda larvigt hõga, idioti att man ska gnälla på att folk som gör bra karriär och får bra lön ska fortsätta betala mer och mer i skatt. Mer än 50% av pengarna en anatällning kostar ett företag får direkt rill staten! Vart är tanken att gränsen ska gå?

  10. demon_of_laplace on

    I grund och botten ör det bra för samhället att mellanklassrika kan bygga kapital. I Sverige har vi haft det bra för vanliga arbetare och gammal (ärftlig) kapitlägande överklass. Men att bli ekonomiskt oberoende har varit svårt.

    I längden innebär detta fler oberoende maktcentra i ekonomin. Vilket ökar dynamismen och säkrar allas frihet. Fattig som rik.

  11. thisispannkaka on

    Hur mycket mer betalar de in i skatt i absoluta tal då än medelsvensken?

  12. Merochmer on

    Det folk ofta glömmer är att högavlönade inte får ut något av de sociala avgifterna som betalas in utan måste täcka försäkring för sjuklön och pensionsutbetalningar själva.

    Så en högavlönad som får 1000kr i högre lön kostar arbetsgivaren 1300kr mer. Samtidigt får den anställde 500kr netto och bör av de betala in 150kr till pension och försäkringar. Kvar i plånboken 350kr av de 1300kr.

  13. Vickerfly on

    Menar de att högavlönade tjänar mer pengar? Hur är det acceptabelt??

  14. ParsleySeats on

    Precis det vi röstade för , att det ska löna sig att arbeta och utbilda sig.

  15. dilkoman on

    Räcker inte, ge dom gratis städning också som de lågavlönade får betala.

  16. middlemanagment on

    Tycker exemplet med höginkomsttagare med 180k ish i lön som skulle få 40ish lägre skatt 🤣 är ganska skrattretande.

    Det eftersom de redan, ganska troligt, bor i en lågskattekommun där skatten redan är typ 5% lägre än de flesta landsbygdskommuner – det motsvarar då **en “redan lägre” skatt på ca 100k per år.**

    Vad ska vi med ett jobbskatteavdrag till på landet utanför Stockholm när skattesystemet redan är skevt utformat. Tänk dig vad 5% av lönen, varje månad, innebär i köpkraft för en familj.

    Nä, skattesystemet är inte solidariskt med mig och då får jag väl sluta vara solidarisk tillbaka – är det Panama man ska kika på ? (Det sista här är lite av ett uppgivet skämt)

  17. smoerarn on

    Jag är “högavlönad” och tycker detta känns helt knäppt. Med de problem vi har i Sverige idag måste vi högavlönade bidra till stadskassan. Samtidigt saknar jag all form av förtroende för att mina pengar faktiskt går till rätt saker.

Leave A Reply