I soggetti ad alto reddito beneficiano maggiormente del nuovo bilancio

https://omni.se/a/zA4Xy1

di KonserveradMelon

22 Comments

  1. KlyftorOchKokain on

    Höginkomsttagare är de enda som dom tjänar på nya budgeten*

  2. SwedenTH on

    Vilken ÖVERRASKNING! Jag tror jag får en hjärtattack och DÖR av överraskning!!

    En M-ledd regering som sänker skatterna så att det gynnar höginkomsttagare mitt i en kris där vanligt folk knappt har råd med mat och hyra är väll ungefär så knall-blått som det blir i svensk politik. Man blir nästan inte arg ens, bara måttligt besviken på att man såg det komma på mils avstånd och ändå inte kunde göra något åt det.

  3. Inge_Naning on

    Det ska löna sig att arbeta- om du är höginkomsttagare. Konstigt att det där med att mer pengar är motiverande för de med höga löner. Vi andra (läs tjänstefolket) motiveras absolut inte av något så trivialt som högre löner, nejdå! Vi drivs av lust och glädje inför våra arbeten- och det kan inte köpas för några pengar alls!

  4. Mission-Broccoli-249 on

    Va, en fascistledd regeringbestående av extremhögern stöttar skattesänkningar som endast gynnar rika? 
    Överraskad elektrisk råtta.

  5. Storbekukad on

    Marginalskatten på den sista tusenlappen för en höginkomsttagare är löjligt hög, så detta är inte på något sätt en konstig ändring. Skatt på arbete ska inte vara hög.

  6. ViewTrick1002 on

    Tänka sig att de med högre inkomst får fler sparade kronor med procentuella sänkningar och uppräkning av brytgränsen för statlig inkomstskatt enligt KPI.

    [Vi har fortfarande marginalskatt på 64% för höginkomsttagare.](https://www.ekonomifakta.se/sakomraden/skatt/skatt-pa-arbete/marginalskatt-i-sverige-och-internationellt_1208630.html) Idag är det helt oresonligt att ta ut inkomst över brytgränsen.

    Eller vi kanske skulle skippa att räkna upp skatter med inflationen för att konvergera mot 100% skattetryck?

  7. Som höginkomsttagare tycker jag det är så jävla onödigt. Man klarar sig bra på sin lön, hjälp istället folk som har det tufft på riktigt under den ekonomiska situation som råder.

  8. makeererzo on

    Men “höginkomsttagare” kommer fortfarande betala högst % i skatt av alla.

    “höginkomsttagare” fick inte heller brytpunkten uppräknad senaste rundan för att kompensera för inflationen.

    Riksrevisionen påvisade även att jobbskatteavdraget har resulterat i fler arbetade timmar vilket resulterade i totalt fler antal kronor inbetalade i skatt totalt då “höginkomsttagarna” valde att jobba fler timmar istället för att ta ledigt. Ställ dig frågan, skulle du jobba 7 eller 8 timmar om du fick betala 20% mer i skatt för den 8’de timmen?

    Är det viktiga att höginkomsttagare betalar hög % av sin inkomst i skatt eller är det att totalt antal inbetalade kronor som är det viktiga?

    Marginalskatten i Sverige är hög i jämförelse med andra länder.

    [https://www.ekonomifakta.se/sakomraden/skatt/skatt-pa-arbete/marginalskatt-i-sverige-och-internationellt_1208630.html](https://www.ekonomifakta.se/sakomraden/skatt/skatt-pa-arbete/marginalskatt-i-sverige-och-internationellt_1208630.html)

  9. Detta är ju vad högerpolitik innebär och svenska folket har röstat för höger. Detta är vad svenska folket vill.

  10. RabbitSalt on

    Vi kan ju sänka skatterna om vi höjer lönerna, enkel matematik.

    Om vi sen tar in mer skatt på kapital kan vi förbättra sjukvården, släng ut kapitalisterna från den också det går fyra läkare på en hyrläkare och 2 sköterskor på en hyrsköterska i kostnader.

  11. TheNotoriousJTF on

    Procentuellt tjänar låginkomsttagare mest på den nya budgeten.

  12. C0mpass619 on

    Många som inte verkar förstå att dom ‘riktigt rika’ ändå inte får majoriteten av sina pengar via lön?…

    De flesta som får sina pengar via att vara löntagare är personer som utbildat sig.

    Låter jättebra att begränsa vad man får som belöning för att hålla landet med i arbetsmarknadens utveckling.

    Sluta bli lurade av både politiker och media varje gång som snackar om någon som tjänar 60k före skatt . Ja det är mycket pengar för många, men det är inte där skatten bör läggas om man nu vill göra en förändring för 1%.

    Dom lever nämligen inte på lön, det är närmare träl beteende för dom.

  13. PriorFast2492 on

    Det borde baseras på antal timmar istället och sänka skatten på alla timmar efter 6. Imo
    Men sänkningen är procentuell och folk verkar ha svårt att förstå hur procent fungerar.

  14. PriorFast2492 on

    Ni som säger att 250-300kr i månaden är _ingenting_ verkar inte ha så bra koll på pengarna. Sparar du dom så kan du köpa en helt ny telefon för 10.000 var 3e år. Du har i princip den kostnaden täckt då.

  15. eat_more_protein on

    Tänkte egentligen säga upp mig snart, men detta får ju en att vilja arbeta lite längre. Som en som betalar över 100k skatt i månaden så är detta oerhört positivt för alla låginkomsttagare/bidragstagare som inte kan bidra lika mycket till statskassan, men som är beroende av den. Mycket positivt för alla!

Leave A Reply