Allo stesso tempo nella testa di Peter Wahlbeck

https://i.redd.it/6fdssihz5spd1.png

di anztanz

19 Comments

  1. blastrar on

    han är sedan några år rätt pantad, och det har blivit värre med tiden

  2. No-Connection-2527 on

    Det är ändå roligt att man hittar på en helt egen uträkning och istället för att tänka ”hmm den här inte ihop, jag har nog fel” så tänker man att arkeologerna och egyptologerna har fel.

  3. theotherforcemajeure on

    Någon har inte tittat på Wally Wallingtons videor gällande praktisk arkeologi

  4. mars_needs_socks on

    Det är tur att det finns riktiga egyptologer som Ted Borg som kan förklara för oss hur det faktiskt ligger till.

  5. SunflaresAteMyLunch on

    “Jag förstår inte hur detta är möjligt. Måste vara utomjordingar, eftersom jag vet exakt vad som skedde och var tekniskt möjligt för nästan 5000 år sedan.”

    Rimligt

  6. JustinBisu on

    Fattar inte vad det är med galningar och att inte tro att människor inte fattade hur man staplade rektanglar på varandra. 5 åringar kan bygga funktionella pyramider med kapla det är inte så svårt

  7. supa_warria_u on

    bidrar med det här [youtube-klippet från flint dibble](https://www.youtube.com/watch?v=VUof0k1yaNI) där han går igenom sin debatt med graham hancock(känd pseudoarkeolog, medverkande på program som t.ex. “ancient aliens” på discovery) på joe rogan om vilken evidensbas det finns för att en avancerad civilisation med ungefär 1700-tals teknologi skulle ha funnits på istiden.

  8. Som arkeolog kan jag bara säga: Fyfan alltså.
    Arkeologi är ett sånt där ämne när nån kan vara ”expert” och sen säga ”lolz ze aliens did a nuclear reactor” precis som alla blir läkare bara sådär plötsligt..”Dom ger dig 5g koppling med den nålen mannen”.
    Ja tror folk blir dummare alltså.

  9. Frigolitfisken on

    Fattar jag hans räkneexempel rätt när han utgår ifrån att man tillverkade ett stenblock i taget?

  10. electriclala on

    Glöm inte o läsa texten med hans fula Halmstadsdialekt

  11. Feberfantasi on

    Han är den roligaste svenska komikern (förr) som jag vet om. Men hans politik är lite skev. saker på hans instagram är ibland konspirationsteorier.

  12. Han hade kunnat dra ut detta till en 30 minuters komedishow men tanke på hur långsamt han pratar

  13. Jag förstår inte vad han menar med “reninkarnationen”? Betyder det att alla kommer tillbaka som renar, och att det är renar som byggt pyramiderna? Är renar starkare än människor? I så fall kanske matematiken i hans räkneexempel går ihop. Överlever förresten renar i öknen?

  14. drmalaxz on

    Rätt säker på att jag läst i princip exakt det här konspirationstramset fast på engelska för nån dag sen på… Quora? Det var inte Peter W som postade det iallafall… EDIT: ah yes, här är det: [https://shivtandonsspace.quora.com/THE-ENIGMA-OF-THE-EGYPTIANS-The-Great-Pyramid-of-Cheops-contains-an-enigma-that-no-historian-or-archaeologist-likes-to](https://shivtandonsspace.quora.com/THE-ENIGMA-OF-THE-EGYPTIANS-The-Great-Pyramid-of-Cheops-contains-an-enigma-that-no-historian-or-archaeologist-likes-to)

  15. kbospeak on

    Killen bara hittar på en massa nonsens och publicerar det offentligt som nåt slags “just sayin'”. Otroligt.

  16. rgbGamingChair420 on

    Alla som är så säkra på arkeologer och forskare som har rätt kan ju gärna visa i sina uttalanden hur det ligger till.. ? Länka gärna. Finns ju ingen absolut konsensus. Är inte lika självklart som hur man byggde allt annat i världen.

    Jag säger inte det är aliens men det är precis som Peter säger otroligt precist och sinnesjukt. Blocken har sådan precision (uthuggna) och formerna..
    Man måste inse den tidens verktyg och transport. Hur fan gick det till? Sedan hur det är så linjärt perfekt är helt fantastiskt. Otroligt imponerande. Fascinerande.

    Att man rullade skiten på stockar i sand är så jävla förlegad teori..

    Jorden var som sagt en gång platt… Och jorden var en gång centrum av universum. Vi blev dock klokare. Allt är inte absolut vetenskap. Men det är den sanning vi uppskattar som absolut, för stunden..

    “*Scientists and engineers are still debating exactly how the pyramids were constructed. It’s generally believed that the Egyptians moved massive stone blocks to the heights along large ramps, greased by water or wet clay, using a system of sledges, ropes, rollers, and levers*”

  17. kingvolcano_reborn on

    copypasta. Jag har last samma text fast pa engelska

  18. kingvolcano_reborn on

    Hjulet knappt upptackt? Egyptierna hade ju hjul?!

Leave A Reply