Nuovo passaporto nazionale slovacco: slovacco e nessun altro.

https://www.reddit.com/gallery/1fm0jjb

di GPwat

28 Comments

  1. problemovymackousko on

    Bohu vdaka ze nemame vacsie problemy len riesit dizajn pasu🥹

  2. DRAK-TOR on

    Ja sa hanbím za Tarabu, už aby ho vymenili za niekoho kto bude slovensku prospešný.

  3. DaredewilSK on

    Jeden z najväčších problémov Slovenska zas raz vyriešený,

  4. MBtr_263 on

    Nove policajne auta? Idu strhavat tie modro zlte oznacenia ci ako

  5. Professional-Owl3008 on

    Ja tam chcem len štátny znak. A ako oblečenie chcem, aby jediný povolený dizajn bol slovenský štátny znak a žiadny iný! Nehanbím sa predsa za túto krajinu. A čo sa ŠPZ týka, dajme tam všade namiesto písmen a čísel proste len jeden veľký štátny znak, nech všetci vo svete vedia, aj keď nás nemajú síce poriadne za čo poznať!

    Mať možnosť dať beztrestne tomuto človeku facku, tak ho dobijem tak, že by celý život bol ten kokot na vozíku.

  6. to sú problémy 😂😂😂😂

    kedy už tento cirkus skončí??

  7. Už im drbe. Normálne nenávidím slovenské znaky. Úplne dezolatsky zneuzite

  8. jumperko on

    kolko nas to bude stat ? grafik dufam ze popytal aspon 250k

  9. Blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je národniarstvo barlou opornou.

  10. Brave-Decision-1944 on

    Ten modrý znak (svarga, perúnova sekera, špirála), môže mať niekoľko rôznych významov v závislosti od kontextu a zámeru používateľa.

    Bohužiaľ, niektoré krajne pravicové skupiny si osvojili staré symboly, vrátane tých slovanských, a začali ich používať ako súčasť svojej ideológie. To sa týka aj symbolov ako svarga (alebo rôzne jej varianty) a iných staroslovanských alebo pohanských znakov, ktoré mali pôvodne úplne iný význam.

    Tieto skupiny často prekrúcajú staré symboly a spájajú ich s nacionalizmom, etnickou čistotou alebo inými xenofóbnymi ideológiami. Svarga, ktorá bola pôvodne symbolom cyklického času, sily a ochrany, sa niekedy používa v kontexte, ktorý propaguje myšlienky nadradenosti „čistej rasy“ alebo „národnej hrdosti“ na extrémne, radikálne spôsoby.

    Podobné prípady vidíme aj s inými symbolmi. Napríklad svastika (ktorá bola pôvodne mierovým a šťastným symbolom v mnohých ázijských kultúrach) bola prekrútená nacistami a dnes je vnímaná predovšetkým ako symbol nenávisti. Hoci svarga alebo perúnova sekera nemajú taký široký negatívny význam, stále sa v niektorých kruhoch spájajú s krajne pravicovou symbolikou, najmä medzi neo-nacistami alebo etnickými nacionalistami, ktorí sa snažia vrátiť k „čistým“ slovanským koreňom.

    Je preto dôležité vnímať kontext, v akom sa tieto symboly používajú. Nie každý, kto nosí alebo používa tieto symboly, ich používa v negatívnom kontexte, no kvôli zneužitiu ich významu v niektorých kruhoch je dôležité dávať pozor na to, ako a kde sa objavujú.

    Konkrétne krajne pravicové skupiny, ktoré využívajú slovanské a pohanské symboly, zahŕňajú rôzne národné a medzinárodné hnutia, často spojené s etnickým nacionalizmom, rasizmom a extrémnou formou nacionalistickej ideológie. Niekoľko príkladov:

    1. Slovenskí branci – Tento paramilitárny, nacionalistický zoskupenie je známe tým, že kladie dôraz na nacionalizmus, slovenskú suverenitu a “ochranu” proti vonkajším vplyvom. Hoci sa neviažu výhradne na staré slovanské symboly, v ich rétorike sa objavujú odkazy na hrdosť na slovanské korene a tradície.

    2. Národný odpor a iné neonacistické skupiny v strednej a východnej Európe – Tieto skupiny, vrátane tých na Slovensku, Česku, Poľsku a Rusku, často používajú slovanskú symboliku v kombinácii s novodobým neonacistickým presvedčením. Klasickým príkladom je spojenie slovanských symbolov s ideológiou „bielej nadradenosti“ a etnického čistého nacionalizmu.

    3. Rusich (Druzhina Rusich) – Ruská polovojenská jednotka, ktorá je známa svojimi krajne pravicovými a neonacistickými názormi. Táto skupina, aktívna najmä v kontexte konfliktu na Ukrajine, využíva staré slovanské symboly ako odkaz na „čistú ruskú rasu“ a boj proti západným hodnotám.

    4. Rusko: hnutie Rodnověřie – Toto hnutie nie je homogénne, ale v jeho radoch sa nachádzajú aj krajne pravicové frakcie, ktoré pretláčajú ideológiu „etnickej čistoty“ a protizápadného nacionalizmu. Rodnověřie je primárne pohanské hnutie, ktoré sa snaží oživiť staroslovanské náboženské a kultúrne tradície. Niektoré jeho frakcie, najmä v Rusku, však prekrúcajú symboliku do radikálnej podoby.

    5. Azovský prápor (Azov Battalion) – Tento ukrajinský polovojenský prápor je známy tým, že niektoré jeho zložky a členovia mali spojenie s neonacistickými ideológiami. Používali symboliku, ktorá kombinuje slovanské a pohanské prvky, a aj keď sa dnes snažia dištancovať od týchto extrémnych myšlienok, ich história obsahuje takúto symboliku.

    6. Ruský imperiálny hnutie (RIM) – Táto ultranacionalistická skupina je aktívna v Rusku a využíva slovanskú a pravoslávnu symboliku. Zároveň sú zástancami monarchizmu a tzv. „čistej“ ruskej identity. Niektoré ich zložky majú kontakty s neonacistickými skupinami v zahraničí.

    Je dôležité zdôrazniť, že nie každý, kto používa tieto symboly, je krajne pravicový alebo spojený s týmito ideológiami. Avšak v určitých kruhoch, najmä medzi neonacistami a ultranacionalistami, boli tieto staroslovanské symboly reinterpretované a spojené s extrémistickými názormi.

  11. MarqyStevens on

    Rieši každú kktinu len nie to, čo má. S plánom obnovy mešká najviac zo všetkých. Ďalší kktko politik-influencer.

  12. Gregon_SK on

    Podľa mňa sú dizajnovo dosť dobre spravené 👍 Páčia sa mi.

  13. ZahryDarko on

    To nie je spomienka na retro casy z pred 30tich rokov? Ved to vyzera hrozne 😄.

  14. Máme peniaze na to zbytočne meniť dizajn policajných áut a dokladov? Yebe? štátny znak bol aj na predošlom pase,ty tupý kkt Taraba.

  15. wolfhound_doge on

    kokot toto kebyze uverejnia pred tym konsolidacnym balickom, tak by som im odpustil aj 45% dphcku.

    dobra praca chlapci, som rad ze riesite naozajstne problemy naozajstnych slovakov.

  16. patizone on

    Unpopular opinion: vyzera to lepsie, tie pamiatky sice mohli dat niekomu spravit krajsie ako len fotka s efektom.

    To ze to neni najvyssia priorita problemov SR je samozrejmost.

Leave A Reply