Come rivela il titolo, non sono altro che una povera giovane femminuccia senza uomini o persone utili nella sua vita. Quindi mi rivolgo a te caro sweddit sperando di ricevere qualche aiuto per risolvere il mio grosso problema.

Il mio letto è rotto nel modo in cui la trave che si trova al centro del letto a sinistra si è spaccata, come puoi vedere nelle foto che ho allegato. Ciò ha portato a fastidiosi grumi e nausea a letto che hanno seriamente rovinato la mia salute del sonno, quindi devo risolvere il problema al più presto! NOTA: l’acquisto di un nuovo letto non è un’opzione, soprattutto considerando che è relativamente nuovo.

COSÌ! Qualcuno che può aiutare? Come diavolo dovrei stabilizzare di nuovo il raggio? La colla non sembra una risposta, ma cosa ne so. Sto pensando di mettere semplicemente il nastro adesivo d’argento fino alla morte, ma quella sarà probabilmente l’ultima risorsa. Grazie in anticipo!!! Cacca cacca

https://www.reddit.com/gallery/1foaha7

di Mundane_Middle5034

42 Comments

  1. Varför skulle det inte duga lika bra med en händig kvinna?

  2. Large_Candy9412 on

    Spruta in lite trälim och skruva dit ett metalbeslag( hålplatta tror jag det heter ) vettja

  3. patricksand on

    Ser ju ut som du redan haft en “händig man” hemma…

  4. Lägg madrassen direkt på golvet så länge, så löser du iallafall hälsan.

  5. PolarNightProphecies on

    Ta bort benen och ställ den direkt på golvet, laga är ingen ide, har du knulla sönder den en gång lär de hända igen.

  6. WhiteLama on

    Det är 2024, kvinnor kan också vara händiga!

    Fy skäms!

  7. Skaffa trälim, vinkelbeslag (som länkats), skruv typ 4mm/40mm torx, en lämplig borr och bits för det, en snabbtving och en batteridriven borrmaskin.

    Spruta in lim, tryck ihop med tvingen, torka bort överflödet. Vänta

    Markera hål för vinkelbeslaget, behöver bara typ 5 per sida om sprickan, förborra och skruva fast det.

    Låna grejer om du inte har råd. Men äger du grejerna är du nu händig och kan börja göra alla händiga saker, grattis!

  8. poetry404 on

    Rätta mig för att jag har fel, men fattar inte vad “ung kvinna” och “man” har att göra med saken.

  9. Köp lite böcker på secondhand, kör trälim i springan och palla upp skiten med böckerna, låt stå nån vecka så blir det nog bra…

  10. aliquise on

    Den var väl redan limmad?

    Kanske blev så för de två skarvarna är så nära varandra.

    Man brukar väl ha garanti på sängar så börja med att höra av dig till de du köpte den av och se där?

    Annars kanske man kan trycka in en massa nytt lim och om man kunde tvingat ihop den.

    Ska man göra den starkare kanske man kan exempelvis skruva i metall på sidorna. (Första träff på metallbeslag har Biltema spikplatta.)

  11. gillberg43 on

    Köp trälim, limma rikligt, tryck ihop sprickan så mycket du kan, sätt sedan hålplattor på sidor och på undersidan. Skruva med många skruv.

    Sen kan du pöka sönder sängen igen!

  12. Påför rikligt med trälim med en pensel och var noga med att få in det i varje skrymsle av sprickan, förebred innnan du börjar limma och jobba även på snabbt innan det börjar torka. sätt sedan en tving för att klämma ihop det så hårt det bara går så att det inte blir någon luft i skarven (trälim funkar bara om trä nuddar trä och inte som superlim som bildar en egen hård massa) Då kommer det hålla lika bra som träbiten höll innnan om du lyckas. Sen kan man även förstärka med träreglar eller hål plattor om kontruktionen var tvivelaktig från början.

  13. Krokfors on

    Det där är lätt att fixa. Har du nå svårare problem för en händig man?

  14. red-at-night on

    Intressant, jag fixade nämligen vår säng här hemma för någon vecka sedan, snarlik skada som din.

    Jag skruvade in en hålplatta (ju längre desto bättre) som förstärkning.

  15. Historical-Pen-7484 on

    Trälim mellan plankarna, sätt dit en hålplatta. Det är lätt att fixa. Men om det inte ska hända igen, kan det vara bra att sätta et sängben där. Horbach har ställbara ben i rätt storlek.

  16. the_real_puffduff on

    Man kommer längre med trälim och en tving än vad man kan tro. Om man vill att den ska överleva apokalypsen kan man sätta en eller 2 skruvar. Ska det bli snyggt kan man använda träplugg istället men det blir lite pilligare.

  17. Lite overkill med hålplattor, in med trälim i sprickan och två-tre skruvar underifrån och upp som håller ihop allt. Skruvarna får inte vara längre än tjockleken på bjälken utan ska stanna inne i träet. Limmet vill du ha så att det inte knarrar framöver.

  18. Similar_Peanut_8724 on

    Ye ye, köp en bred slangklämma i metall och skruva dit, eller kör med buntband. Går att limma innan.

    Är du ambitiös, fäst skarvjärn med skruv.

  19. Du har fått en del riktigt bra tips, bland annat av [Kungvald](https://new.reddit.com/user/Kungvald/) och [CarlMcLam](https://new.reddit.com/user/CarlMcLam/). Men för personer i din situation, som inte har så mycket bra “manliga” förebilder att fråga om råd, så finns [Dad, how do I?](https://www.youtube.com/@DadhowdoI) Akta dig bara så att du inte fastnar i hemma-pular-träsket. Helt plötsligt har du verktyg för 200 000 i garderoben och klurar på om golvbjälkarna verkligen håller för en till svarv…

  20. Trälim håller lika bra som träet gjorde från början om du lyckas få in limmet i alla små skrymslen och trycka ihop trät hårt nog medan det torkar. Tar längre tid att torka än man tror, också

  21. MinuteRare8237 on

    En snabb lösning är att stödja den trasiga biten med något som tex ett par sketna böcker eller en träbit. Annars måste du nog lappa ihop det genom att borra fast en stabil metalplatta

  22. captain_mobydick on

    Om den är relativt ny. Ring butiken du köpte den från. Det där borde inte hända.

  23. Mundane_Middle5034 on

    Hej alla! Först vill jag ta och tacka alla för era superba tips, och för att ni tar tiden på att svara (vissa mer än andra) utförligt. Utöver att vara en ung skör mö så är jag även fattig så fixk vara kreativ med vad jag ska använda, och även lite neurotisk är jag då jag vill bli klar med detta NU. Så detta blev min lösning;

    Lim i alla skrymslen i sprickan. Har ingen sån klämgrejsmojs så fick bli rep som håller ihop. Såhär ser det ut nu! https://imgur.com/a/HvxqSIb

    Sen hittade jag denna mojäng som jag tänker att jag kan använda som en platta o spika fast underifrån. Fyndigt va? https://imgur.com/a/codvbK4

    Och sen på med ett ben!

    Så får det vara for now. Utöver det vill jag be alla snuskhumrar att ronka av sig innan ni kommenterar på reddit! Och alla feminazis att ta en chill pill, allt måste inte vara så korrekt hela tiden. Ibland vill jag bara att en man ska hjälpa mig, är det så illa?

  24. sloppyblacksmith on

    Många bra svar hittils. Jag skulle också sätta in justerbar fot i mitten, antagligen därför det knäckts. Finns att hitta på både jysk och ikea

  25. Tving, metallplatta(spikplatta), pu-lim, plastfolie och spayflaska med vatten.

    Fukta träet med sprayflaska och vänta någon minut så det tränger in bra.

    Torka av och limma, spill inte lim (skydda underlaget) och använd engångs handskar, limma även baksidan av metallplattan.

    Lägg metallplattan som förstärkning över fogen, svep in med plastfolie och spänn ihop med tving(ar). Plastfolien är viktig om du vill återanvända tvingen någon annanstans.
    Har du ingen tving, kan du använda några skruv i plattan för att spänna ihop med.

  26. DarthPlankton on

    Istället för en massa jobbigt jobb så skulle jag bara trava upp böcker under balken. Varför göra det svårare än vad det behöver vara?

  27. Real_Razzmatazz_3186 on

    Nehedu sist jag gick på en sån här så blev jag in lurad till sexuellt umgänge efter reparationen! Aldrig igen.

  28. swedishuser1 on

    Hålplattor och genomgående bult. Dvs en platta på var sida o bult igenom.

    Köp långa plattor.

    O ja, jag har lagat en säng på detta sättet tidigare. 🙂

  29. Weird_Willingness_53 on

    Måste räcka med trälim. Använd skruvtving sen dra en ordentlig skruv igenom. Ser inte så farligt ut.

  30. SwedenTH on

    Detta blir ännu roligare på Värmländska, där “händig” betyder ’lite udda/kufig’, haha!

    Men skämt åsido:
    Om sängen är relativt ny, då BÖR den ju inte ha gått i sönder, kan jag tycka. Har du ett kvitto kvar någonstans så kanske du kan reklamera den och få en ny?

    Det enda andra alternativet jag kan tänka mig är att du, om du lyckas få tillbaka ’balken’ i rätt läge (det kanske behövs lite slipning eller hamrande, om det är för avbrutet) då kanske du kan köpa en liten bit virke som är lång nog att täcka hela längden på sprickan och sedan får du fästa den med en ett gäng skruvar (sätt dem två och två), så håller det förhoppningsvis!

    Det är rätt svårt att se om detta inte skulle gå av någon anledning på bilderna, men jag tycker att det borde räcka! (Köp inte en tunn planka bara.)

  31. FatOwL76 on

    Ähh inget allvarligt!Ta ett par dåliga böcker 📚 och pallra under
    Som skims för absolut rakt använd blad från nån dålig skvaller blaska !!!Sjunker den mer fortsätt med mer tidnings blad 💪

Leave A Reply