Ciao. Vorrei sapere se per caso qualcuno sa qualcosa sul passato del liquore spez. Come è iniziato tutto questo? Hanno questo dolce in altri paesi? Perché esiste questo in Slovacchia? È una delle torte preferite della mia infanzia, ma il fatto che le persone dall’estero la trovino divertente rovina completamente i miei piacevoli ricordi d’infanzia.

https://i.redd.it/06akpbycitqd1.png

di bracadabr

4 Comments

  1. No_Hornet_286 on

    ChatGPT: História likerového špicu nie je celkom presne zdokumentovaná, ale predpokladá sa, že jeho pôvod siaha niekde do obdobia Rakúsko-Uhorska, kedy sa miešali rôzne kulinárske vplyvy z celej strednej Európy. V rámci tohto regiónu vzniklo mnoho zákuskov a cukrárskych výrobkov, ktoré sa stali veľmi obľúbenými v českých a slovenských domácnostiach.

    Dôvod, prečo takýto zákusok existuje na Slovensku, môže súvisieť s obľubou sladkostí, ktoré kombinujú alkoholické tóny s čokoládou a šľahačkou. V časoch socializmu to bol jeden z obľúbených zákuskov v cukrárňach, pretože sa dal relatívne ľahko pripraviť a nebol príliš drahý.

    Ak si niekedy znovu užiješ likerový špic, môžeš byť hrdá na to, že si ho vychutnávaš ako súčasť jedinečnej slovenskej cukrárskej tradície.

  2. TrainingRemote123 on

    Tento cukrarsky vyrobok svojim tvarom a farbou nenapadne pripomina krasovy utvar – stalagmit, ktory sa nachadza v Punkevni jeskyni na dne propasti Macocha v Jihomoravskom kraji. Stalagmit miestny jaskyniari pomenovali “dívči sen”.

  3. slnovrat on

    Čo im na tom príde vtipné?
    Ked ho len vidím takto na obrázku mám chuť si ho natlačiť celý do huby. Brutálny zákusok. Ráno idem hneď do cukrárne.

Leave A Reply