Un quindicenne è stato aggredito con un coltello nella metropolitana – è stato condannato al carcere

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/15-aring-attackerades-med-kniv-i-tunnelbanan-man-doms-till-fangelse

di Awdrgyjilpnj

9 Comments

  1. patricksand on

    Är det något vi ska diskutera eller är det något speciellt med nyheten som gör just den värd att visas upp här?

  2. Halio344 on

    > Tingsrätten anser å sin sida att det inte är bevisat att mannen hade uppsåt att döda och friar honom för mordförsök. Bland annat pekar de på att tonårspojken endast fick begränsade skador, vilket talar för att mannen inte hade för avsikt att döda.

    > Tingsrätten skriver däremot att gärningen utfördes ”helt oprovocerad och på ett våldsamt och skrämmande sätt med kniv mot en skyddslös minderårig person på tunnelbanan inför andra människor”.

    > Han döms därför för grov misshandel och brott mot lagen om förbud beträffande knivar. Förutom två och ett halvt års fängelse ska han betala 112 800 kronor i skadestånd till 15-åringen. Han kommer även utvisas efter avtjänat straff.

    Avsikt att döda bör alltid gälla om man rimligtvis bör förstå att risken att personen dör finns. Att attackera någon med en kniv bör aldrig vara något annat än mordförsök tycker jag, helt sjukt att det bara räknas som grov misshandel.   

    Bra att han utvisas efter straffet i alla fall.

  3. Känns som ganska solklart mordförsök. 15 års faktiskt fängelse tycker jag vore rimligt, inte 20 månader.

  4. OkMethod9641 on

    Hemskt när ingen vuxen människa ingriper när ett barn håller på att bli knivmördad! Sverige världens med själviska land! Måtte inte ryssen komma och gämna skiten med marken!

  5. Skaldskatan on

    Först attackerad av en psykopat och sen attackerad igen av det svenska rättsväsendet som görs sitt allra yttersta, som vanligt, att fria och/eller ge så lindriga straff som möjligt till gärningsmannen.

    Hur i helvete kan man se den filmen och dra någon annan slutsats än att det var mordförsök? Måste ju vara psykopater som sitter i rätten också, lika barn, leka bäst typ.

  6. Ah ja, spontant attackerad med kniv, ännu en berikande upplevelse

  7. Tobbethedude on

    Tingsrätten är helt dumma i huvudet som friar den där muppen från mordförsök

  8. Ytligare anledning att undvika att åka kollektivt. Man vet inte om ett psykfall försöker knivmörda en.

Leave A Reply