Ciao, guadagno abbastanza bene (circa 2.000€ al mese) ma vorrei comprare un’auto da un amico a 7.000€. Ho il resto dei miei soldi in azioni e oro, sono beni di cui non voglio liberarmi. Ho deciso di chiedere un prestito senza scopo, oggi ero in banca (Slovenská Sporiteľňa) e mi hanno offerto un prestito con un tasso del 15,99%, il che è ridicolo. È perché non ho mai avuto un credito o un prestito prima? In altri calcolatori disponibili su Internet, offrono il 6-7%, che è alto, ma digeribile. Pensi che mi offriranno un tasso di interesse migliore in un’altra banca o vorranno darmi il 15% ovunque? Voglio che venga ripagato il più velocemente possibile, anche entro un anno con rate speciali. Grazie per la tua risposta

https://i.redd.it/h8wzp4u7udrd1.jpeg

di Acrobatic_Driver_711

20 Comments

  1. Ordinary-Mortgage365 on

    15,99 uz hranici so sadzbami na kreditkach, zvlast ked sa bavime len o uroku a nepocitame poplatky. skus inu banku

  2. slovenskyprezident on

    Myslím, že aj albánsky mafián ti dá lepšiu ponuku

  3. Tricky-Scientist-498 on

    V inej banke od teba budú chcieť aby si si vytvoril účet a k tomu nejaký produkt apod, takže aj tam budú poplatky s ktorými hneď nerátaš, majú to premyslené.

    Nie je šanca požičať si od rodiny? Poslednú dobu dôchodcovia vyhadzujú tisíce von z okna, možno má tvoja babka niečo vo vankúši? Hlavne nedať tým zmrdom v banke ani cent navyše.

  4. Head_Supermarket2510 on

    Platit taky urok tak to rovno predaj akcie alebo zlato. V akciach teoreticky zarobis 8%, a tu naisto preplatis.
    Predaj akcie, kup auto a co by si daval na splatky tak budes naspat kupovat akcie.

  5. ixixoxoxixixoxoxxixi on

    Ak máš TPP a zmluvu na dobu neurčitú, tak by som skúsil inú banku.

    Inak pri predaji verejne obchodovateľných akcií, ktoré vlastníš dlhšie ako rok, neplatíš daň zo zisku. Ak máš takéto akcie a neočakávaš, že za rok pôjdu hore o viac ako je úrok, tak sa ti ich oplatí predať.

  6. Rough_Level_8219 on

    Nechápem tento myšlienkový pochod.

    Tak teda ponuka od tvojej banky ti nevyhovuje. Ok. Nie je mi úplne jasné, prečo by to mal byť “výsmech”, prípadne prečo máš potrebu o tom postovať na Reddite.

    Zjavne ty a tvoja banka vidíte tvoju bonitu prudko rôzne. Tiež mi nie je jasné, ako pri 2k plate nemáš upotených 7k rýchlo k dispozící – obzvlášť keď si tak bohovsky seasoned investor.

  7. Suspicious_Spite3815 on

    Ja mam v SLSP urok 6,99 … určite by som zašiel na pobočku 🙂

  8. DaweTheOne on

    16% urok na akykolvek financny produkt je uzera. Skus ine banky.

  9. rossmico on

    Len tak pre zaujimavost – za aky urok by si ty pozical na dva roky no name cloveku 7k, ktore moze pouzit na hocico? Ber do uvahy aky typ cloveka si vacsinou takto poziciava a ake to nesie rizika 🙂

  10. Ludom_Jebe on

    Zober si americku hypoteku za 4,5% na minimalnu splatnost s malym fixom a vysplacas to za 2-3 roky

  11. LuboStar on

    Osobne by som na tvojom mieste predal zlato. Aktualne sa blizi historickym maximam, takze mas aj celkom sancu, ze na tom vela neprerobis. A navyse, ved to je ucel zlata, zlato nie je investicia na dosahovanie vysokych ziskov, ale bezpecny pristav kde si uchranis peniaze od inflacie do doby, kedy tie peniaze nebudes potrebovat. A teraz ich zda sa potrebujes.

    Alebo kamarat by ti to nevedel dat na splatky s nejakym urokom?

  12. yesthatsright227 on

    Zadarmo by ti náhodou požičať nemali? Alebo rovno ti na auto darovať?

    Brďo, trochu sebareflexie. Zarábaš 2k, ale nemáš 7k na ojazdené auto a ideš si kvôli tomu brať úver.

    Keby tak finančná gramotnosť kvitla…

  13. Kalixttt on

    Pozeral si nejaky zonky alebo zlty melon ci ako sa to vola kde poziciavaju iny ludia a nie banka ?

  14. Urcite dostanes inde lepsiu ponuku. Pozri sa po mensich bankach, ktore si snazia nahnat klientov lepsimi podmienkami. Ako dlhorocny klient som minuly rok dostal od mojej banky podobny nezmysel, nakracal som do stanku mBank naproti a dostal o 2.49% lepsiu ponuku na mieste, s uctom zadarmo a bezplatnym predcasnym splatenim.

  15. superclovek on

    My so ženou keď sme brali hypo najhoršie ponuky boli z našich bánk Slovenská sporiteľňa a Tatra všade inde bolo lacnejšie. Nebuď verný banke SL je extrémne drahá.

  16. Impossible_Sector_93 on

    V sporke musis natiahnut dobu splacania a mat este nejake sporenie a pod pre nizsie uroky.
    Ale ked to vies vysplacat do jedeho roka, si radsej ten rok setri a potom kupuj.
    Brat si uver na stare auto je blbost, este tam rataj minimalne 1000-2000€ na nejake investicie/servis ked sa nieco sa pokazi.

  17. Prdvovetre on

    Ak to dokazes predcasne splatit aj do 1 roka tak ti moze byt jedno aky urok tam mas nie?

  18. cafelounger on

    Spotrebáky sú úplne šialené, lebo ničím neručíš vs hypotéka a v nákladoch sú započítané kreditné straty najrizikovejšej skupiny dlžníkov, je to bottom of the barrel produkt. Skús im dať im ako kolaterál to zlato a akcie aj keď sa obávam či sa im to bude chcieť riešiť neštandard za 7k úver čo sú pre nich drobné. Sú aj ľudia čo požičiavajú za +/-10% ak máš kolaterál aj keď zase je to veľmi malá suma, neviem či sa to niekomu bude chcieť robiť zmluvu a to záložné právo riešiť.

Leave A Reply