4 Comments

  1. swedish_tcd on

    >I förra veckan presenterade regeringen sin budget för 2025. Ett förslag är att halvera ränteavdraget på lån som saknar säkerhet från 1 januari 2025 och att sedan ta bort det helt 2026.

    >Detta kommer framför allt att drabba hyresgäster. Redan 2022 gjorde Hem & Hyra en kartläggning som visade att små­lån är mer än dubbelt så vanliga bland ­personer som inte tagit några bolån. Bolånare tar ­större konsumtionslån från större ­banker, medan ickebolånare oftare tar lån av mindre aktörer, så kallade säljfinans­bolag, eller konsumentkreditinstitut. Undersökningen visade också att det är i hyreshusområden som flest hamnar hos Kronofogden på grund av konsumtionslån.

    Det visar sig att det är hyresfolket som är överbelånat…

    Helt logiskt egentligen, eftersom du inte får bolån med taskig ekonomi.

  2. Alltså kan den här regeringen vara liiiiite modig och faktiskt göra någonting som inte är politiskt populärt, om de ska röra ränteavdraget så ta bort hela ränteavdraget!

  3. ucomeonnow on

    Fullt rimligt att ta bort ränteavdraget för osäkra lån. Dels vill man inte uppmuntra till konsumtionslån och dels tar man förhoppningsvis bort en del av intäkterna för oseriösa utlånare.

  4. GeorgeSommar on

    ganska sjukt att slösa premieras med 30% avdrag medan spara straffas med 30%.

Leave A Reply