Ecco quanto costerà l’alternativa al nuovo nucleare: “Difficile immaginare che costerebbe meno” | Il mondo degli affari

https://www.affarsvarlden.se/artikel/sa-dyrt-blir-alternativet-till-ny-karnkraft-svart-att-se-att-det-skulle-bli-billigare

di Baker3enjoyer

5 Comments

  1. Baker3enjoyer on

    Nyttig läsning för alla de som ständigt spammar trådar om elproduktion med hur billigt det skulle påstås bli med ett 100% förnybart elsystem.

  2. SpudroSpaerde on

    Detta var ju inte särskilt övertygande alls? Tyskarna har helt andra förutsättningar, sätter in helt andra åtgärder i summan som citeras och slutsatsen i artikeln är “det går inte riktigt att jämföra”. Dessutom skriker de flesta om att vi ger prisgaranti till privata intressen, snarare än totalkostnaden.

  3. Mr_Madrass on

    Samma kråksång om och om igen. ”Allt blir för dyrt om vi inte bygger kärnkraft”. Ja men gör det då. ”Nej, vi måste ha enorma lån och minimumpris långt över dagens marknadspriser”. Holz sätter fingret på problemet med garantipris då incitamentet att producera för maximal nytta osidosätts vilket kan skada alla i marknaden, inte minst folk med solpaneler.

  4. passionfruktspizza on

    Kan vi inte bara driva några kärnkraftverk med den ström vi får från sol, vind och vatten så alla blir nöjda??

  5. have_compassion on

    Det dyra med kärnkraften är vad som skulle kunna hända om allt går fel. Tjernobyl-katastrofen var långt ifrån “worst case scenario”. Halva Europa skulle kunna bli obeboeligt i hundratals år vid “worst case scenario”.

    Visst, moderna kraftverk har många säkerhetssystem, och riskerna är minimala. Men glöm inte att riskerna ändå existerar. Människor är människor, och ibland gör de fel. Kirurger har checklistor som inkluderar “är detta rätt patient” och “vet du vilken kroppsdel du ska amputera”, och de gör ändå fel ibland. Litar vi på kärnkraftsarbetare mer än vi litar på kirurger?

Leave A Reply