Sono stati stanziati 235 milioni per 1.000 posti di lavoro – 13 sono stati assunti

https://omni.se/235-miljoner-avsattes-for-1000-jobb-bara-13-har-anstallts/a/vgwxgm

di FlowersPaintings

1 Comment

  1. FlowersPaintings on

    [235 miljoner avsattes för 1 000 jobb – 13 anställdes](https://omni.se/235-miljoner-avsattes-for-1000-jobb-bara-13-har-anstallts/a/vgwxgm)

    >När den subventionerade anställningsformen etableringsjobb infördes **vid årsskiftet var målet att skapa över 1⁠ 000 jobb. Men hittills har bara 13 personer fått anställning,** rapporterar Ekot.
    >
    >Simon Petersson, biträdande avtalssekreterare på IF Metall, säger att det är bekymmersamt. Han menar att Sverige har en hög arbetslöshet och att industrin samtidigt har ett stort behov av personal.
    >
    >– Jag kan inte förstå hur den här ekvationen går ihop sig faktiskt, säger han till radion.
    >
    >Sofia Rooth Andersson är ansvarig för etableringsjobben på Arbetsförmedlingen. Hon säger att hon hoppas på en snöbollseffekt när fler arbetsgivare får upp ögonen för anställningsformen.
    >
    >**Totalt har regeringen avsatt 235 miljoner kronor för etableringsjobben i år. Nästa år är planen att höja summan till en halv miljard.**

    [Arbetsförmedlingen – Etableringsjobb](https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/extra-stod/stod-a-o/etableringsjobb#:~:text=Vad%20%C3%A4r%20etableringsjobb%3F,den%20arbetsgivare%20som%20anst%C3%A4ller%20dig.)

    >Etableringsjobb riktar sig till dig som varit arbetslös länge eller är nyanländ. Stödet ska göra att du lättare etablerar dig på arbetsmarknaden.
    >
    >Vem kan få etableringsjobb?
    >
    >Du kan få ersättning för etableringsjobb om du har fyllt 20 år, är arbetslös och är arbetssökande hos Arbetsförmedlingen.
    >
    >Du behöver också uppfylla något av nedanstående:
    >
    >Du har varit arbetslös eller deltagit i ett arbetsmarknadspolitiskt program på heltid under minst 24 av de senaste 27 månaderna.
    >
    >Du deltar i etableringsprogrammet.
    >
    >Du är nyanländ och har under de senaste 36 månaderna fått uppehållstillstånd eller uppehållskort.

Leave A Reply