“Agli insegnanti si può dire che verranno uccisi o fucilati”

https://omni.se/larare-kan-fa-hora-att-de-ska-dodas-eller-skjutas/a/XjdaMb

di FlowersPaintings

9 Comments

  1. FlowersPaintings on

    ”Lärare kan få höra att de ska dödas eller skjutas”

    >Antalet anmälningar till Arbetsmiljöverket om hot och våld på svenska skolor ökade med omkring 30 procent i fjol, skriver Dagens Samhälle. 1⁠ 100 allvarliga händelser anmäldes 2023.
    >
    >Huvudskyddsombudet Simon Sandström säger att elever i lägre åldrar slåss och bits, medan äldre elever oftare står för hot.
    >
    >– Lärare kan få höra att de ska dödas, skjutas eller knivhuggas. Och när en 14–15-åring säger något sådant kan det ju ligga allvar bakom, så det framkallar en enorm stress och rädsla.

  2. Skaeggbiffis on

    Lärare/pedagoger/alla inom skolväsendet går på knäna. Jobbar inom skolan, det är TOTAL katastrof! Otroliga mängder arbetsuppgifter men ingen tid och ingen auktoritet att faktiskt få sätta gränser för eleverna.

  3. Fancy_Particular7521 on

    Undra vad deras föräldrar tycker om att deras barn mordhotar folk i sin omgivning.

  4. Careless-Teach1378 on

    Annie hälsar att det även är olagligt att hota personer till döden.

    Utförs dessa hot på ett sådant sätt och av personer som kan ha kopplingar till gängkriminella ska påföljden vars kännbar.

    Skiter om det är 14 åringar de ska hållas borta från samhället.

  5. Beethovania on

    Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Vilken tur att jag hoppade av lärarutbildningen. Sorgligt att jag känner så dock.

  6. dkdkfjkf on

    Verkligen ett mysterium vilka som kan ligga bakom detta våld och hot…

  7. Telephalsion on

    Jadå, nog han man hotats några gånger. Men inte kan vi bekosta resurser för att hantera problemungdomsrna innan de blir problemvuxna, det kostar ju **pengar**.

    Jag skulle bli så glad om vi bara rev av en ordentlig brandskattning av samhällets toppskikt, använde pengarna för att tvångsrenovera offentlig sektor från botten upp. Lät en partipolitiskt obunden organisation styra skolan.

    I drömmarnas värld skulle denna organisation få mandat att styra och ställa i skolan och låta det vila på faktiskt vetenskap och beprövad erfarenhet och inte på sparkrav och floskler. Visst skulle politiken kunna komma med förslag, det är demokratiskr och bra, men motkravet blir att beslut om ändring i skolan från politiken
    behövde fattas med kvalificerad majoritet på två på varandra följande regeringar. Inga jävla impulsbeslut för att den politiska vinden tillfälligt blåser lite mer höger eller vänster. Det är sjukt att det är lättare för en regering att riva upp offentlig sektor än det är för en frivilligförening att byta stadgar.

  8. KrigochFred on

    Mordhot mot lärare ska givetvis beivras därefter bör snorungen tvingas byta skola, gärna ett uppfostrans internat så denne lär sig veta hut

Leave A Reply