Mappa YHT a fasi avanzata di Türkiye che ho progettato

https://www.reddit.com/gallery/1ft3z1t

di osmanovic25

7 Comments

  1. osmanovic25 on

    Zevkine tasarladığım hayali Türkiye Yüksek Hızlı Tren (YHT) ağı haritası. Koyu kırmızıdan yeşile doğru önem ve öncelik sırasına göre 1’den 5’e kadar fazlara ayırdım. Elimden geldiğince gerçekçi olmasına dikkat ettim ve topoğrafya, nüfus ve nüfus yoğunluğu, ekonomik katkı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak durakları ve demiryollarını ayarladım: [https://metrodreamin.com/view/eUpaYkxsZVNQN2dQRU9BN1VycU5adHEwVmxqMnwy](https://metrodreamin.com/view/eUpaYkxsZVNQN2dQRU9BN1VycU5adHEwVmxqMnwy)

    Faz 1:
    Yapılması en kritik olan İstanbul, Ankara ve İzmir arası ağ. 3 büyük şehri birbirine bağlıyor. Bunların yanı sıra Bursa, Afyon, Manisa, Sakarya, Kocaeli, Uşak ve Düzce’yi de kapsıyor.

    Faz 2:
    Bu fazda ağ 4 yöne gelişerek 3 büyük dışındaki Antalya, Konya, Edirne, Samsun ve Sivas gibi diğer büyük şehirlere uzanıyor. Eskişehir, Isparta, Kırıkkale. Çorum ve Yozgat’ı da kapsamakta. Edirne bağlantısı ile yurtdışından gelen turistler tüm ağa entegre oluyor.

    Faz 3:
    Geri kalan önemli şehirlerin dahil edilmesi için önemli bir faz. Bu aşamada ağ farklı yönlere ilerlemeye devam ederken aynı zamanda önceki fazlarda inşa edilen raylar arasında da bağlantı noktaları kuruluyor. Antalya- İzmir ve Afyon- Arifiye hatları gibi. Doğu ve Batı Karadeniz hatları, Doğu Anadolu hattı ilerlemesi, Çukurova ve Güneydoğu hatları ile birçok büyükşehir ağa dahil oluyor. Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Aydın, Denizli, Kütahya, Bilecik, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Mersin, Adana, Hatay, Antep, Urfa, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Ordu, Giresun ve Trabzon’a YHT hizmeti gelmiş oluyor.

    Faz 4:
    Bu fazda büyükşehir kategorisindeki hemen hemen bütün iller YHT ağına dahil oluyor. Doğu ağırlıklı planlama içeren bu fazda hızlı tren ağı Doğubayazıt’a kadar ulaşıyor. Yukarı Fırat ve Van Gölü hatları ile Van, Malatya, Mardin ve Elazığ gibi önemli şehirler ağa entegre hale geliyor. Kastamonu- Merzifon, Erzurum- Trabzon, Tatvan- Diyarbakır, Konya- Antalya bağlantıları ile ulaşım kolaylaşıyor.

    Faz 5:
    Türkiye YHT tasarımın final fazı. Bu aşamayla beraber tüm Türkiye’de kesintisiz bir ray sistemi oluşmuş oluyor. Sinop’tan Rize’ye Doğu Karadeniz Hattı, Muğla’dan Çanakkale’ye Ege Hattı, Alanya’dan Kuşadası’na Güneybatı Hattı tamamlanıyor. Iğdır, Kars, Çankırı, Burdur, Tunceli, Siirt gibi şehirler ağa dahil ediliyor. Türkiye’nin uçları olan Edirne’den Iğdır’a, Sinop’tan Hatay’a trenle gitmek mümkün! Hakkari, Şırnak, Artvin ve Ardahan dışındaki 77 şehrin ve birçok ilçenin yüksek hızlı tren bağlantısı bu fazın sonunda mevcut olmuş oluyor.

  2. LAN OLM ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR DEĞİL Mİ ÖNEMLİ HATLAR ORDAN GEÇMİYO MU NİYE BÖYLE SALAK SAÇMA DÜZENLİYON AQ

  3. MergenKarvaach on

    bakmak bile orgazm ediyor, demiryollarına bayılıyorum

Leave A Reply