“Non c’è nessuno con cui lavorare”. Persone provenienti dallo Sri Lanka stanno già facendo le pulizie a Varna.





di ElkImpossible3535

2 Comments

  1. ElkImpossible3535 on

    И БНТ разбира се с бляскав репортаж. Частниците спечелили обществените поръчки не могат да намерят някой да им бачка за минимална заплата да си прибират дебелия процент и вместо да вдигнат заплатите на нещо пазарно така че някой от България да го бачка ВНАСЯТ ТРУД ОТ ШРИ ЛАНКА.

    Буквално се превръщаме в Британия… “Ъмъ кой ще върши работите които британците не искаме да вършим”.

    Сега почват и бляскаваите репортажи от медиите да ни убедят колко яко е това което се случва и как хич не се подбива пазара на труда за да могат една шепа тарикати да се гушат от обществени поръчки. После и като станат 20-30% от града ще ни казват как ‘дайвърсити из стрент’ и как развяват всъщност ножове на мира. После ще стане как българина е прост расист и тряя бъде бит със сопа.

  2. Geshovski on

    Първо да кажа за всички дето искат да видят репортажа, че е след 40тата минута. Забележете анонсът на водещите “Във Варна има дефицит на метачи и затова се наложи внос на работна ръка. Сега за чистотата там се грижат 13 работници от Шри Ланка.”, буквалист би помислил, че са само те.

    Впечатлен съм, че тези хора говорят английски и са научили няколко израза на български. Иронията е, че вероятно може да и са достатъчно квалифицирани и мотивирани да работят друго, но са подписали 3 годишен договор, който сигурно е труден за прекъсване. По-нататък разбираме, че има и още 17 узбекистанци.

Leave A Reply