YouTuber danese acquista uva piccola e whisky a Pécs = Trianon

https://www.reddit.com/gallery/1fthtr3

di Infamous_Question430

23 Comments

  1. cickafarkfu on

    A magyarok sem aggódnak 56-ért, mint az  a napokban kiderült.

  2. pietervb01 on

    Ja, pont az ingatlanosok tehetnek az árakról és a fizetésekről. A dánok pedig Trianonról.

  3. Odd_Proof_722 on

    Alapvetően igaza van. Korlátozni kellene a külföldi cégek / befektetők / állampolgárok ingatlanvásárlását.

  4. nyomibucimaci on

    Nálunk a cgánysort kezdték el felvásárolni a kínaiak, nyílászáró nélküli, omladozó kerítés nélküli putrikat 10-15 milliókért. Eleinte mindenki nevetett rajtuk, 1 év után már a telep több mint fele, több utca az övék. Van aki felújítja és van aki újat épít a helyére, de az tény h az egyik kisebbség kitúrja a másikat a városból.

  5. nectarine_tart on

    Láttátok a videót? Lerobbant, ingatlanos nyelven “felújítandó” ház, kiszáradt szőlő kókadt tövekkel…

  6. regularG84 on

    kurva anyjukat a dánoknak, hogy ilyen sok pénzt keresnek, ilyen szar a forint árfolyam és megtehetik, hogy 23 évesen házat vegyenek itt.

  7. Simán tud venni a családos is ingatlant, csak mondjuk nem Budapesten vagy Pécsett. Ha mindenképpen saját házat akar, akkor lejjebb kell adni kicsit az igényeket és olyan helyen nézelődni, ami a pénztárcádhoz jobban igazodik… De persze egyszerűbb fröcsögni, hogy a hülye külföldiek elveszik a magyarok elől a házakat is.

  8. ebrenjaro on

    Valahogy ezek az idióták mindig ellentmondásokban élnek. “Rengeteg nyugati hazafi költözik Magyarországra menekültként, mert nem bírják tovább elviselni a rothadó nyugatot, a magas árakat és, hogy a buzi migránsok megerőszakolják a papjaikat” Közbne párhuzamosan megy ez a “A nyugatiak felvásárolják az országot, felnyomják az ingatlanárakat és a igazmagyar családok nem tudnak lakást venni, mert a hazaáruló ingatlanosok direkt nekik adják el a házakat.”

    Pont ahogy párhuzamosan fut náluk a “Magyarországot mindig megszivatják, mert az egész világ összesküdött ellenünk és milyen szolgalelkű nép a maygar, hogy nem lázad eze elen” és küözben meg megy az is, hogy “a magyarok a legnagyobb istenkirályok az Univerzumban”

  9. mimetikus_polialoida on

    De még mindig jobb, mint ha a Feri lenne hatalmon, mert akkor rögtön két ingatlant is vásárolt volna.

  10. The_Noble_Adanko on

    Még ha Budapesten vett volna a faszi egy egész emeletet a belvárosban… Na de hogy vett a Mecsekben valami szőlőst meg egy kis viskót (amiben nem él el semmilyen család)… Amúgy meg a “szegény magyar családoknak” sincs megtiltva, hogy vegyenek valami faluban egy óriási családi házat és még egy életet se kell ledolgozni érte. Ja hogy ők Budapesten akarnak lakni?

  11. Mikor eu-n kívüliek vesznek letelepedési kötvényt az miért nem zavarja ezeket a nagymagyarokat?

  12. Ecstatic_Emotion1270 on

    Már a címben hazudsz, nem állított ilyet az az 1 darab illető, random idézte meg 56-ot meg trianont de nem azt mondta amit a címben állítasz. A külföldiek felvásárolják/belakják az albérleteket pedig a legtöbb országban jelen van

  13. _Pikachu_On_Acid_ on

    Complete 🍑 backwards logic. Az hogy 1 forintért veszik egyesek a kastélyokat azzal nincs gond. Neeeeem.

  14. Dzsentrifikálódni = rossz
    Dzsentrifikálni = jó

    Nem könnyű téma egyébként, mindkét oldalnak igaza van. Alapvető probléma az egész világon, hogy szinte lehetetlen átlagos melóval normális körülmények között lakhatást fenntartani. Angliától Ausztráliáig, az egész fejlett világ ezt nyögi. Nem épül elég lakás, szűkös a kinálat, minden túlárazott, minden drága.

    Thaiföldön most még lehet venni normális lakást 35-50 milláért, vagy villát 6 szobával, 6 fürdővel, privát medencével 100 milláért, de az átlag Thai sem örül, ha te odaköltözöl és ezzel nemcsak az ingatlanárakat hajtod fel, hanem a környéket is eldzsentrifikálod (megjelennek a kézműves kávézók, kézműves sörözők, stb, ahol az átlag helyi egy havi fizetésébe kerül 2 főre pár sör meg valami kaja). Ugyanakkor a helyi ingatlanosok, épitési vállalkozók, politikusok nagyon örülnek, legalábbis amig a dolog pozitiv oldalán állnak.

    Én, mint külföldön, albérletben élő magyar, mindkét oldal érvelésével azonosulni tudok. Mint ilyen, nem szeretném, ha külföldiként korlátozná bárki is, hogy én hol élhetek. Viszont azt sem szeretem, hogy iszonyatosan magasak az árak.

    De egyébként ez a dzsentrifikáció ugyanúgy megtörténik helyi szinten is, külföldiek nélkül. Konkrét példa: Nyiregyháza vonzáskörzetében, Nyirpazony és Nyirtúra települések között vannak hasonló hétvégi telkek pici házakkal. Az utóbbi 15-20 évben ugrásszerűen megnőtt az életvitelszerűen ott tartozkodók száma. Nem hobbiból és még csak nem is kisebbségiek. Többségi fiatalok, akik nem tudnak mást megendedni maguknak, mint azt a 20nm2-es hétvégi házat. Általában dolgoznak, bejárnak Nyiregyházára.

  15. Fideszkárosultak ugyanekkor: LÁTTYÁTOK IDEJÖNNEK A NYUGATIAK MERT OTT MÁR AKKORA A HALDOKLÁS MEG NINCS KÖZBIZTONSÁG A MIGRÁNCSOK MIATT EHARHARHAERHRHERHHHRGRGGG!!!44!!!!!4444

  16. Egy 23 eves kulfoldi hamarabb veget ingatlant nalunk, mint a sok csalados – kinek mit adott a kormanya!

    Ne a kulfoldit hibaztassuk, hogy ott lehet felretenni, itthon meg nyomor van! Lehet panaszkodni a Fizess-KDNP-nel,
    Ne adj isten: elmenni szavazni olyanra aki tesz is valamit a hazaert es nem csak kifizeto helykent hasznalja.

  17. johndonothing on

    Azért többszázezer magyar megértette, hogy az EU-val nem csak az jár, hogy a dánok idejönnek és akadály nélkül megveszik a filléres putrit a faluban, hanem hogy ők is akadály nélkül kimehetnek a bűnös Nyugatra dolgozni.

  18. Toljad_Apuci_83 on

    Ahelyett, hogy a ruszkik jönnének be. Felháborító!

  19. KuvaszSan on

    Tessék kikényszeríteni a cégektől a home officet és olcsón házat venni falun. Budapesti vízfej megoldva, nagyobb kényelem megoldva, lakhatási válság megoldva, elnéptelenedő települések megoldva.

  20. HungarianNoble on

    De a komment is faszság, nem egy magas rangú külföldi állt ki mellettünk trianon után(nem mintha sokra mentünk volna vele) 56ban meg főleg

  21. Szendwitch on

    Fél Borsodot felvásároltak a Szlovákok…, a polgik jobb szeretik őket mint a CIBbányokat… az most jó, az mehet? Vagy hogy legyen?

Leave A Reply