47 Comments

  1. DrSixSixSix on

    Konst väcker känslor. Alltså har detta konstverk uppfyllt sitt syfte och vi kan smälla upp Loket Olsson-statyn som vi alla längtat efter

  2. PromptStock5332 on

    Älskar att få så mycket värde för mina skattepengar <3

  3. DescriptionCorrect40 on

    Jag gillar den. Piffar upp ett dödstrist område.

  4. kf97mopa on

    Jag skiter fullständigt i vad de “utsmyckar” staden med, men de 26 miljonerna kunder man spenderat så väldigt mycket bättre.

  5. Ännu en tråd om samma konstverk där du kommer få för o emot o mitt imellan!

  6. macbanan on

    Den är direkt förfulande och dessutom fantasilös och tråkig.

    Det enda kända känslan den väcker är att det är slöseri med pengar, vilket är provocerande. Wow den väcker starka känslor, det måste innebära att det egentligen är bra konst. Fel av mig.

  7. snajk138 on

    Svårt att säga när det inte är ihopsatt än på bilderna. Färgen tycker jag är hemsk dock. Men det hadeju känts konstigt med någon bronsstaty av någon gammal kung eller något. Det är nybyggda moderna grejer liksom, då får det vara modern konst också. 

  8. Equivalent-Cut-9253 on

    Kan se bra ut om man sätter på alla paneler. Det här är ju inte klart än. Klart jag inte vill ha det som det ser ut nu men om man tänker att man inte ser alla stålbalkar utan bara helt clean ytor så kan det funka. Jag gillar dock färgen.

  9. randomuser111991 on

    Det är väl helt okej, men den rosa färgen är ganska äcklig. Jag skulle inte ha något emot om det vore grått/svart istället. 

  10. Urinledaren on

    Normalt sett är jag inte mycket för modern konst, men det där såg rätt okej ut, får man nog ändå medgiva. Tyckte det var en behaglig rosafärg och linjerna i skulpturen var en rolig blandning mellan industriellt hårda material och vinklar och mjuka, organiska former. Den får tummen upp av denna reaktionäre gamle gubbe!

  11. aliquise on

    Slå upp en skylt som pekar ut riktningen mot huvudstaden vet jag?

  12. Ok_Group115 on

    Jag kan inte förstå varför man vill att skattebetalare ska betala för konst som “sticker ut, växler känslor” och liknande.

    Skapa en vacker miljö istället.

    PS, OP. Du borde kolla upp “konsten” de har/hade i Örebro, nämligen en massiv moderkaka mitt i vattnet.

    Det tar nog priset för mig, eller kanske menskonst insthlms tunnelbana…

  13. dronten_bertil on

    Såg den live häromdagen (det som är monterat av den i alla fall).

    Inte väl spenderade skattepengar är nog det snällaste jag kan säga om den.

  14. Vetusiratus on

    Det där är inte konst utan ett akterstycke från en talanglös amöba, som sen beslutats att byggas av fittluvor.

  15. Optimal_Drama7411 on

    Om man tycker detta ser konstigt ut ska man inte åka hit till örebro där vi betalar miljon belopp för våran open art, här slänger vi upp antingen en stor moderkaka eller en hög med skräp och kallar det konst.

  16. BeardedUnicornBeard on

    Tycker den är tråkig och sticker ut lite för hårt. Hade varit mer nöjd med någon mega sten staty. Kanske av något lejon eller G.W. Hade varit häftigt som satan med en replika staty av vasaskeppet.

  17. ChuddingeMannen on

    vad kostar en riktigt fet bronsstaty på någon gammal kung eller hjälte?

  18. Föredrar hellre att dom använder skattepengarna på att bygga en tunnelbana som lättar på kollektivtrafiken. Tar ju 40 minuter att åka till Hisingen från Kviberg med bussen men bara 10 minuter med bilen.

  19. Weatetheneanderthals on

    Konceptskisserna ser rätt häftiga ut, tycker jag. Hoppas det blir schysst när det är färdigt och på plats.

  20. natasevres on

    Om den hade hetat korruption – hade jag förstått denna bättre.

    Det är både vad jag ser och vad den ser ut som.

  21. Farbror_Melkor on

    Jag gillar det, vi lägger ofantligt mycket pengar på annan skit, men konst i all dess form gör så mycket för staden och miljön. Även det en personlig åsikt.

  22. psychorobotics on

    Ser ut som en failad 3dprint. Fruktansvärt ful och jobbig färg. Fattar inte vem som väljer ut sån här skit. Det är folket som betalar så kanske borde de fråga folket, prata med folk på stan o visa alternativ eller vad som helst. Kan inte tänka mig att 90% vill behöva se det där o veta att de betalat för det. Speciellt inte med budgetproblemen på Sahlgrenska osv…

  23. Vegetable-Rope1569 on

    Jag gillar inte konst där jag inte vet vad det är jag tittar på.
    Kunde vi inte fått en 6m lång bronsstaty av Harald Treutiger istället?

  24. Jag säger som jag sa till en kollega häromdagen: det är inte konst bara för att det är målat i skrikrosa. Många personer av facket verkar ha svårt att förstå den saken.

    Sen tycker jag det är rätt tråkigt att städer över hela Sverige ska ha kulturråd som domineras av ärke-pretton. Eller ja, det är väl förmodligen svårt att hitta någon som är villig att delta i ett sådant om det inte rör sig om en medelmåtta från något av våra mindre prestigefyllda konstfack. Men när det är skattepengar man hanterar borde man känna ett visst ansvar att införskaffa konst som en större andel av befolkningen kan uppskatta. Inte se det som ett frikort att leva ut sina mest missriktade “djupgående” analyser till en närmast obegränsad budget. Jag vill inte sitta här och rasa över entarte kunst, det är inte en arisk replika av Michelangelos Davidsstaty jag efterfrågar. Men något bättre än ett skränigt plåt-åbäke i ohemul flickleksak-rosa borde man väl ändå kunnat åstadkomma.

  25. OwlRepair on

    Folk som klagar på offentlig konst är något av det tröttaste som finns

    De flesta är nog överens om att vi vill utsmycka offentliga miljöer och inte bara ha helt sterila/funktionella omgivningar. Att man också lägger en del av budgeten på det estetiska är tecken på att man är ett samhälle med något högre ambitioner än bara det mest basala. Steg 2 är sedan att acceptera att vissa saker gillar man och andra inte (smaken är som baken osv). Sen går man vidare i livet

  26. Ser ut som fundamentet till en bergochdalbana. Otroligt ful färg. Omöjligt att se vad det blir. Tågkrasch?

  27. Finns gott om bronsstatyer på gamla gubbar i Göteborg. Gillar denna färggklick som man ser när man åker in med tåget också.

  28. Substantial-Prior966 on

    Den ska sitta på en bro som du blåser förbi. En bronsstaty hade varit bortslösad där.

  29. https://statenskonstrad.se/konst/blink/ Längst ner finns en pdf man kan kolla på, hennes skiss/concept på hur det ska se ut och sitta ihop med järnvägsbron 

    Personligen så förstår jag inte konstverket eller hur det går ihop med allt konstverket ska representera. Är väl inte kreativ nog. Men jävligt dyrt permanent konstverk 😬

  30. poetry404 on

    Statens konstråd jobbar som många andra myndigheter med sin budget. Har de pengar kvar i slutet av året panik-köper man det som går för att göra slut på pengarna och undvika sänkt budget nästa år.

    Så i deras ögon är det bara bra om de fått igenom ett dyrt konstprojekt. Det hjälper till att trygga nästa års budget.

  31. Skaldskatan on

    Bajsnödigheten personifierat:

    ”*bLINK länkar samman, tid, rörelse och rum och tillför något alldeles oväntat och teatralt till platsen. Skulpturens proportioner refererar till Skansen Lejonet, försvarsskansen som under flera sekler har blickat ut över ett landskap i förvandling.*”

  32. NinjaN-SWE on

    Tycker det är ovanligt bra grejer, en klick färg i all betong och stål och kul med “praktisk” konst då den ska lysa upp ett område i rosa också.

    Om ni har synpunkter på att konst köps med skattemedel då är det lagen som kräver att X% av budgeten för offentliga byggnadsprojekt måste läggas på utsmyckning som ni ska efter, inte individuella val av hur man disponerar dom pengarna.

  33. JustLetMeSignUpM8 on

    Finns mycket konst som säger något och väcker tankar och sen finns det konst som är gjort med tanken att det ska vara konst, och ju mindre folk förstår vad det ska vara, desto mer konst är det, konst som väcker förvirring snarare än tankar. Detta är den andra sorten

  34. ranagazo on

    Enligt Ritningarna jag hittade på deras sida när allt är klart kan det se helt OK ut även om jag tycker färgen är lite väl skrikig.

    När det kommer till prislappen är ju västlänken jag vet inte hur många miljarder, denna når väl inte ens upp i 0,1% av det, om man vill fokusera på skattepenga slöseri (vilket är 100% validt) tror jag det är där man bör fokusera.

Leave A Reply