Negli ultimi 24 anni in Germania sono nati più di 154.000 bambini rumeni. Se i loro genitori fossero rimasti nel Paese, la Romania avrebbe avuto il 10% in più di bambini nati nel 2023

https://www.zf.ro/eveniment/copiii-mei-vorbesc-acum-trei-limbi-romana-spaniola-germana-mult-154-22442071

di enigbert

12 Comments

  1. Spare-Tap-2797 on

    Oamenii care au plecat, nu au plecat de bine ce le mergea aici. Visul lor a fost să o ducă mai bine, iar copiii lor să nu treacă prin ce au trecut ei. Sper să li se îndeplinească.

  2. pauloss_palos on

    Nah, nu asa functioneaza. Au avut copii acolo pentru ca au alt nivel de trai.

  3. Impossible-Ad-3586 on

    Bravo lor, cine dracu ar vrea sa creasca un copil in tara asta ?

    Lipsa EDUCATIE, lipsa sanatate, lipsa infrastructura, viitor incert, iar din 2030+ proababil declin economic din ce in ce mai accelerat.

    Normal ca e mai bine sa pleci daca ai ocazia, Germania poate este ea din ce in ce mai periculoasa si au probleme cu emigrantii, dar asa o sa ajungem si noi. Iar noi clar nu o sa controlam asta mai bine ca ei sau un stat mare/puternic. Romania nu are putere de negociere la masa internationala, cum au Germania, Franta, UK etc. Deci trebuie mereu sa ne mulam cat mai bine in functie de ceea ce e hotarat de altii, ca in toata istoria noastra.

    Pe langa toate astea nu mai pui si razboiul din Ucraina, care din pacate pare ca o sa mearga spre o sufocare lenta a Ucrainei si cedare de teritorii + fara aderare in Nato, ca mai apoi sa se repete schema…

    Daca ajungem iar vecini de granita cu orcii am supt pula original si urmeaza o perioada grea , pe langa faptul ca va trebui sa vedem si Moldova trecand prin aceeasi soarta ca Ucraina daca nu se grabesc astia cu aderarea la Nato ( si nu cred ca se prea grabesc, tot o taraganeaza ca si cu Ucraina ). Sa nu mai zic ca mai sunt si prietenii nostrii istorici Ungaria si Serbia de partea gresita a tablei momentan.

    Cine dracu ar vrea un copil in tara asta, cu toate problemele astea si cine nu l-ar face intr-o tara cu un sistem social net mai bun daca ar avea ocazia ?

  4. istareatpeople on

    În Germania dacă te naști acolo primești automat cetățenia germana? Ca dacă da vorbim de copii nemti.

  5. Acceptable-Gold-4436 on

    Fratele meu bucătar câștiga €2000 in germania si sotia lui lucrează part time. Au copil născut in 2015. Daca ar fi rămas in romania probabil nu ar fi avut copil. Eu sunt încă in tara si mai mare decât el si nu am făcut copil.

  6. Equivalent-Pumpkin-5 on

    Iara un titlu stupid. Copii aia o sa fie majoritatea la fel de romani ca weiswurst la Oktoberfest.

    Daca parintii lor ar fi ramas in romania, doar o fractiune din ei s-ar fi nascut. Si o sa creasca ca germani majoritatea.

  7. meri-amu-maa on

    Mai suntem si oameni care au facut copii acolo si pana la urma tot ne-am intors. Pentru cei care spun ca acolo e mai bine si ca e normal sa cresti copii intr-un mediu mai bun, ca viitorul e incert in tara, sa stiti ca de mult nu mai au cainii covrigi in coada nici in Germania.

  8. Equivalent-Pirate258 on

    Pentru germani acesti copii tot vor ramane niste ausländeri chiar daca sunt nascuti in Germania…

  9. hitchinvertigo on

    1990 – 314.000 nou nascuti

    2023 – 155.390 nou nascuti

Leave A Reply