La disputa linguistica nel Folketing divide i mandati del Nord Atlantico: “È francamente frustrante dover dedicare del tempo”

https://www.dr.dk/nyheder/politik/sprogstrid-i-folketinget-splitter-de-nordatlantiske-mandater-det-er-aerlig-talt

di Drahy

5 Comments

  1. kianbateman on

    Søren Gades sidste bemærkning i artiklen siger det ret godt (for mig) 

    > – Vi har givet 69.000 kroner ekstra om måneden til hver af de nordatlantiske mandater, hvis de ønsker det, og det er altså et problem, der ikke har været før, i de 70 år, vi har haft Rigsfællesskabet, siger han.

  2. petjacobsen on

    Jeg synes det er vildt barnligt, at folketinget ikke kan finde en løsning på den her sag, og det gælder hele vejen rundt.

    Men samtidig er det også lidt vildt, at Aki-Matilda Høgh-Dam bruger så meget krudt på noget, som i sidste ende handler om et stykke åndsvagt bureaukrati. Det er ren symbolpolitik, og helt ærligt er der andre emner, som burde være væsentligt højere prioriteteringer. Hun har siddet snart fem år i folketinget, og hun har ikke meget andet at vise frem end det her. Det der med at vælge sine kampe, er åbenbart ikke noget, hun kender til.

  3. WolfeTones456 on

    Eh, Anna Falkenberg behøver jo ikke at tage stilling til emnet, hvis ikke hun har nogen særlig holdning til det. Som hun siger, har hun jo netop valgt tolketilskuddet fra, og det skal hun da have lov til.

    Det er svært ikke at se, at bolden er ovre på Søren Gades banehalvdel lige nu, når han hårdnakket insisterer på, at man ikke kan få lov til at bruge simultantolkningsudstyret. Hvis det grundlæggende bare er, fordi han er ideologisk uenig i, at nordatlantiske mandater skal kunne tale deres respektive sprog, så må han lade være med at gemme sig bag et bureaukrati, der nok ikke er *helt* lige så rigidt, som han vil gøre det.

  4. Mortonwallmachine on

    Det er ret interessant med den her nye gruppe af politikere vi har fået, som er mere influencer end traditionel politiker. Det virker ikke til at det handler så meget om sagerne, men mere om hvordan de kan promovere sig selv.

Leave A Reply