Gli Usa non vogliono che la Romania abbatta missili per l’Ucraina: “Ci coinvolgerebbe in una guerra”

https://m.digi24.ro/stiri/externe/sua-nu-vor-ca-romania-sa-doboare-rachete-pentru-ucraina-ne-ar-implica-in-razboi-2955579

di Rostopasca9

13 Comments

  1. Rostopasca9 on

    În același timp distrugătoarele americane, avioanele europene distrug rachete balistice iraniene. De unde dubla măsură, axa raului nu este Coreea de Nord-Rusia-Iran? Va mai amintiți ce furioasă era comunitatea românească de pe Reddit că nu le doboram? Că suntem niste pași și incompetenți?  https://www.reddit.com/r/Romania/comments/1fbovid/rom%C3%A2nia_chemat%C4%83_s%C4%83_doboare_dronele_ruse%C8%99ti/  Până când o să suportam ordinele altora când comunitatea vrea și distrugerea lor imediată? Chiar nu putem înaltă și noi capul în lume ca Israelul? 

  2. CautiousExpression74 on

    Am făcut scurt și mi se zbate un ochi.

    Adică să ignorăm dacă ăia ne bombardează, că doar nu vrem război. Chiar și atunci când e în curtea noastră.

  3. Caciulacdlac on

    Pai nu le doboram pentru Ucraina, le doboram pentru noi

  4. Impossible-Ad-3586 on

    UPDATE: La insistentele Romaniei, SUA ne-au transmis ca le putem doborâ numai cu fruntea, ca restul flegmele rusesti suportate pana acum.

    Intre timp, Turcia, membră NATO doboară avioane rusesti si nu a pătit nimic nici pana in ziua de azi.

    Dar unele tări sunt mai inviolabile ca altele…

    Noroc ca din cate am inteles am inceput sa ne miscam si noi bine pe investitiile in aparare si poate vom ajunge cu niste noroc la nivelul Poloniei candva.

  5. Degeaba se agită unii, abordarea asta a fost clară de ceva timp, încă de când au fost câteva incidente similare și în Polonia.

    Situații de genul sunt discutate la un nivel mai înalt și se stabilesc rules of engagement pentru a evita escaladarea conflictului. În situația actuală, mai toate țările vestice ajută Ucraina, dar lupta cu Rusia o duc ei. Dacă dinamica se va schimba și o țară NATO se va implica mai direct posibil să ne apropiem de un conflict mai general.

  6. As spera sa fie doar o chestie de “sa treaca alegerile fara sa fie ales Trump si schimbam foaia”, dar tare ma tem ca nu e cazul. Chiar si fiind un calcul cinic ca prin cum se actioneaza acum (nici ajutat Ucraina sa castige, nici lasata chiar de izbeliste) se macina mai indelung Rusia, tot mi se pare umilitor cum se plimba NATO pe varfuri in jurul Rusiei…

  7. footangiu on

    Nu boss, e fiindca n-avem cadru legislativ.. atat i-a dus capul pe redditori

  8. Ezitarile celor din Vest vor intra in capitolul rusinii in cartile de istorie. Singura linie rosie care poate fi acceptata de catre Vest este ca trupele NATO sa nu atace in Rusia; cu exceptia acestei linii, trupele NATO pot interveni in Ucraina. Cu ce drept armata rusa este in Ucraina, dar daca alte tari o fac, se considera ca s-a trecut o linie rosie?

    Lumea s-a obisnuit cu acest conflict din Ucraina, dar fara indoiala este cel mai important eveniment de dupa al Doilea Razboi Mondial, iar modul in care se va finaliza este critic pentru ordinea mondiala. Deja semnalele sunt foarte proaste — daca cineva invadeaza o alta tara, cel invadat va primi arme de la cei din Vest si cam atat.

  9. MarsLights on

    Celei mai mari și mai puternice alianțe militare din universul cunoscut i se umplu chiloțeii când aude de război cu uniunea sovietică. Trebuie un audit serios pentru modul în care se folosesc fondurile ajunse la NATO. Dacă toată alianța e plină de Ciuci e clar de ce NATO tace și înghite amenințări și nu îndrăznește să doboare o amărâtă de dronă care violează spațiul aerian.

  10. mardukist on

    este vorba de rachete de **deasupra** Ucrainei, nu despre dronele care zboara prin spatiul aerian Românesc

  11. InspectorCute5763 on

    Cand am spus ca nu avem voie sa le doboram, au sarit unii pe capul meu si mi-au dat downvote, iar u/mother-ad85 a spus ca sunt eu putinist 😀😀

Leave A Reply